pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku niso marali

T. J., 15.07.2019 11:00:00

Glede na to, da hollywoodska zvezdnica Julia Roberts slovi po širokem nasmehu, se na prvi pogled ne zdi, da v zasebnem, natančneje ljubezenskem življenju nikoli ni imela pretirane sreče. Po tem, ko je spoznala snemalca Daniela Moderja, moškega svojih sanj, kot ga je opisovala, je močno upala, da se bo na področju srčnih zadev končno obrnilo na bolje. In očitno se je, saj zakonca prav na dan izida Vklopa praznujeta 17. obletnico poroke.

Delite na:
Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku niso marali
Julia pravi, da se je v snemalca Daniela Moderja zaljubila na prvi pogled. Profimedia

Po dolgih letih razočaranj na ljubezenskem področju, po več razpadlih ljubezenskih razmerjih, med drugim z igralci Jasonom Patricom, Liamom Neesonom, Dylanom McDermottom, Matthewom Perryjem in Kieferjem Sutherlandom, s katerim je bila celo zaročena, a sta se tri dni pred načrtovano poroko razšla, in po ponesrečenem zakonu z deset let starejšim glasbenikom, glasbenim producentom in igralcem Lylom Lovettom, s katerim je bila poročena med letoma 1993 in 1995, se je Julii Roberts leta 2000 končno nasmehnila sreča.

Na snemanju romantične komedije Mehikanka, v kateri ji je družbo delal Brad Pitt, je 51-letna ameriška igralka in filmska producentka spoznala dve leti mlajšega snemalca Daniela Moderja.

Takrat je bila še v razmerju s svojim štiri leta starejšim stanovskim kolegom Benjaminom Brattom, v katerega se je zaljubila leta 1998, Daniel pa je bil celo poročen, in sicer z vizažistko Vero Steimberg, ki ji je usodni da dahnil tri leta pred usodnim srečanjem z Julio. Čeprav je bil 'le' pomočnik snemalca, je Danny, kot Daniela že od nekdaj ljubkovalno kličejo njegovi bližnji, naredil dober vtis na dobitnico oskarja, ki je njuno prvo srečanje opisala z izbranimi besedami: »V trenutku sem se zaljubila vanj. Želela sem biti z njim. Nisem mogla nehati razmišljati o njem, čeprav sem vedela, da se bom znašla v težavah.« Pri tem je imela v mislih njegov zakon z Vero, ki pa se je že zdavnaj končal in je takrat obstajal le še na papirju. »Pravi, da je njegovega zakona konec, jaz pa mu preprosto moram verjeti,« je po eni od skupnih večerij na začetku razmerja dejala Julia.

Ker nikakor nista mogla potlačiti močnih čustev, sta se zapletla v ljubezensko afero, ki je šla marsikomu v nos. Jezni so bili predvsem člani Dannyjeve družine, ki so v en glas zatrjevali, da je prav slavna igralka kriva za razpad njegovega domnevno idiličnega zakona. Nekateri člani družine Moder so se postavili celo na stran prevarane žene in s tem pokazali, da nikoli ne bodo sprejeli Julie za članico svoje družine. Vse skupaj se je še dodatno razplamtelo zato, ker je bila tudi Julia 'zasedena'. Z namenom, da bi se znebila vsaj te težave, je junija 2011 odpotovala v Montreal, kjer je Benjamin snemal film, in mu sporočila, da je njunega razmerja konec. Očividci so takrat povedali, da mu je v solzah priznala, da se je zaljubila v drugega. Dva meseca pozneje je pomemben korak storil tudi Danny, ki se je odselil iz hiše, v kateri je živel z Vero, in se vselil v stanovanje svoje sestre Jyl.       

julia roberts 3.jpg
S Kieferjem Sutherlandom se je razšla tri dni pred načrtovano poroko.
Profimedia

Končno zakopali bojno sekiro

Julia in Danny sta torej končno lahko tudi javno priznala, da sta zaljubljena, še vedno pa sta imela težave z njegovimi besnimi sorodniki. Edina oseba iz Dannyjeve družine, ki je vendarle sprejela slavno igralko in ji ponudila priložnost, je bila njegova mama Patricia 'Patti' Ann Watz, ki je menila, da je življenje prekratko, da bi komurkoli sodila.

Žal se je že kmalu izkazalo, da je življenje dejansko prekratko: le nekaj dni pred tem, ko je javnost tudi uradno izvedela, da sta Julia in Danny zaljubljena, je komaj 59-letna Patti umrla zaradi srčnega infarkta. Najbolj trmasti člani družine so za njeno smrt okrivili Julio, prepričani, da se je Patti zaradi afere močno obremenjevala in da je imelo vse skupaj usoden vpliv na njeno zdravje. Kakorkoli že, septembra 2001 je zaljubljeni parček z Dannyjevim očetom, filmskim producentom Mikom Moderjem, odšel jadrat na jezero Arrowhead, v katerega so le nekaj dni prej stresli Pattijin pepel. Mike se je, v čast svoje pokojne žene, takrat odločil, da bo Julii vendarle ponudil priložnost in jo sprejel v svojo družino. Kmalu zatem se je zvezdnica pogovorila tudi z Jyl in ji končno natančno pojasnila, kaj se je v resnici dogajalo. Povedala ji je, da so čustva, ki jih goji do njenega brata, iskrena, in da ji je Danny povedal, da se je njegov zakon z Vero končal, preden sta se zapletla v razmerje. Na koncu ji je v solzah prisegla, da nikoli ni hotela prizadeti nikogar od njih.

Nove družinske razprtije

Dva meseca po tem pogovoru je ločitev Dannyja in Vere postala uradna, kar je pomenilo, da so bile odpravljene vse ovire na poti do njune velike ljubezenske sreče. Poročne zaobljube sta si izmenjala 4. julija 2002, in sicer v zasebni kapelici na njenem ranču v Taosu v ameriški zvezni državi Nova Mehika. Na veselem dogodku je bilo le 50 izbrancev, med katerimi sta bila hollywoodska zvezdnika Bruce Willis in George Clooney. Že nekaj mesecev po tako težko pričakovani poroki pa so, če gre verjeti trditvam domnevno dobro obveščenih virov, žal že začele nastajati prve razpoke v zakonu. Razlog za to naj bi se skrival v Dannyju, ki se menda nikakor ni mogel sprijazniti s tem, da ima tako zelo slavno ženo in da je zato ves čas v njeni senci. Vse skupaj se je še dodatno zapletlo, ko se je Dannyjev oče znova poročil, Julia pa zaradi nestrinjanj z družinskimi člani ni hotela na poroko. V nasprotju z Dannyjevima sestrama Jane in Debbie, ki sta jo preprosto ignorirali, se je Jyl sprla z njo. Takrat se je govorilo, da je bila ravno Jyl tista, ki je izkoristila priložnost in marsikaj razkrila medijem. »Povsod, kjer se pojavi Julia, nastane cirkus, ona pa uživa v tem. Dovolj mi je tega. Nekdo ji mora pokazati, kje je njeno mesto, in mislim, da bom to jaz,« naj bi izjavila besna Jyl. Poleg družinskih razprtij je imela Julia še eno težavo: nikakor se ni mogla sprijazniti s tem, da je njen mož ohranil redne stike s svojo nekdanjo ženo Vero. Upala je, da bo čim prej zanosila in da bo rojstvo otroka vse spremenilo na bolje, saj Danny v prejšnjem zakonu ni imel otrok. A tudi tako ni šlo, saj sta imela težave s spočetjem.  

Prepričana, da je Danny pravi zanjo

Ko so že vsi mislili, da bosta obupala in se odločila za posvojitev, je Julia vendarle zanosila in 28. novembra 2004 povila dvojčka, dečka Phinnaeusa 'Finna' Walterja in deklico Hazel Patricio. Tri leta pozneje, natančneje 18. junija 2007, je družina postala petčlanska, saj je na svet prijokal še Henry Daniel.

julia roberts 2.jpg
Zakonca sta starša treh otrok, 14-letnih dvojčkov Finna in Hazel ter 12-letnega Henryja.
Profimedia

»Preden sem spoznala Dannyja, sem bila sama sebi dovolj. Bila sem razvajeno bitje, ki je le norelo okoli in snemalo filme. Ko sem ga spoznala, pa se je vse spremenilo. Ko se vprašam, zakaj lahko svojemu življenju sploh rečem življenje in zaradi koga ali česa ima to življenje smisel, vem, da zaradi njega. Danes sem takšna, kakršna sem, zato, ker imam v svojem življenju njega,« se glasi hvalospev, ki ga je Julia v intervjuju, ki ga je pred približno dvema letoma dala za britansko izdajo ženske modne revije Harper's Bazaar, namenila svojemu ljubljenemu možu.

Kljub tem besedam se vedno znova pojavljajo govorice o krizi v njunem zakonu. Nekateri ameriški mediji so se že nekajkrat razpisali o tem, da je med njima ogromno nesoglasij in da je le še vprašanje časa, kdaj se bosta razšla. Glavni krivec za zakonske razpoke naj bi bilo predvsem dejstvo, da sta oba dejavna v Hollywoodu, ki zna biti včasih krut in neizprosen. Ali se bo njun zakon ohranil oziroma koliko časa bo še trajal, seveda ni mogoče napovedati, a Julia je še vedno trdno prepričana, da je Danny pravi moški zanjo: »Verjamem, da sta dve osebi povezani s srcem, zato ni pomembno, kje si, kdo si in kaj počneš. Če je dvema človekoma usojeno, da sta skupaj, ovire ne obstajajo.« Zakoncema želimo, da bi se izkazalo, da ima Julia prav … In jima seveda čestitamo za 17. obletnico poroke!     

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 27, 4. 7. 2019