Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom kmalu čez mejo?

Andreja Comino, Zvezde, 21.04.2019 07:55:38

Velika noč je praznik, ko naj bi se stvari malo umirile, ko bi se po tradiciji posvetili pospravljanju doma, barvanju jajc, peki potice in druženju z najbližjimi. Vendar ne, če si Tanja Žagar in sodeluješ v šovu Zvezde plešejo ter poučuješ še v glasbeni šoli in imaš kopico nastopov.

Delite na:
Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom kmalu čez mejo?
Tanja Žagar ima rada praznike. Takrat poskrbi, da je njen dom lepo okrašen, rada pa tudi pripravi druženje za svoje najbližje. Revija Zvezde

»Velika noč mi seveda veliko pomeni, predvsem druženje z mojimi najbližjimi. Si jo bom pa poenostavila, predvsem kar zadeva gospodinjske opravke in pripravo jedi,« se namuzne vedno dobrovoljna Tanja, ki se veseli, da je njen sin Karli že toliko zrasel, da bo letos tudi on užival v packanju in barvanju pirhov. »Ujeli ste me ravno med dvema treningoma. Te dni sem namreč razpoložena zelo plesno in tudi malo akrobatsko. Vsak dan sem na treningih, kjer se učim novih koreografij in zanimivih dvigov. Posledica mojih treningov so modrice. Ne spomnim se, kdaj sem jih nazadnje imela toliko. Obenem pa tudi zelo dobro čutim svoje telo. Tudi mišice, za katere sploh nisem vedela, da jih imam,« se smeji Tanja in dodaja, da ji plesna aktivnost zelo prija, sploh ker se, odkar je zanosila, pa tudi po porodu še ni lotila resnejšega treniranja. Skakanje po odru pa po njenem ne spada v to. »Nekajkrat sem obiskala fitnes, vendar to ni bilo to. Sem človek narave, vse proste trenutke rada preživim zunaj. Obožujem sprehode, rolanje, kolesarjenje, občasno jo rada mahnem tudi v hribe. Vendar za to trenutno nimam časa, saj ga veliko preživim v plesni dvorani. Za vsak nov ples imamo le teden dni. Pa še od tega dva dneva treniramo nove korake, v sredo pa imamo že studijske vaje. Zato je vse zelo napeto, treba je trdo delati. Vendar uživam tisoč na uro,« zadovoljno pravi in dodaja, da se ji je življenje v zadnjem času precej spremenilo. Dvakrat tedensko, ob torkih in četrtkih, se vozi v službo v Logatec, kjer poučuje v glasbeni šoli.

Prazniki so za druženje

»Po končanem porodniškem dopustu sem se vrnila v službo, a sem se odločila za polovični delovni čas, ki mi ga omogoča zakon. Tako bo do Karlijevega tretjega leta. Glede na to, da je moja služba v glasbeni šoli popoldanska, je bila to edina možnost, da vsaj nekaj časa preživim s sinom, saj ga v nasprotnem primeru skoraj ne bi videla. Tako pa ga zjutraj peljem v vrtec, ob treh ali štirih pa ga grem iskat in potem popoldneve preživljam z njim, saj za nič na svetu ne bi želela zamuditi njegovega napredka. Med mojo odsotnostjo za Karlija poskrbi Miki, ki mu gre to odlično od rok. Oba uživata v 'moških' druženjih. Rada gresta v park, na obisk k moji mami, na igrišče. Užitek mi ju je gledati, kako sta povezana in kako Miki sinu kaže prve korake v svet,« razlaga Tanja, ki se veseli prihajajočih praznikov.

IMG_20180401_134256.jpg
Pevka je te dni zasuta s plesnimi treningi, zato je druge stvari malo postavila na stranski tir.
Revija Zvezde

»Od nekdaj imam zelo rada praznike. Všeč mi je vse, kar je povezano z njimi. Prinašajo vedrino, veselje, druženje, obiske, navsezadnje pa tudi obilo dobre hrane, v čemer tudi uživam. V velikonočnih uživam že od malega. Imam nepozabne spomine na to, kako smo barvali pirhe, kuhali … Tega človek nikoli ne pozabi. Veselim se, da bom letos pekla makovo potico, s Karlijem pa bova barvala pirhe. Lani je bil še premajhen, da bi se zavedal, kako to gre, letos pa mislim, da mu bo v velik užitek. Razgrnila bova časopis in packala z barvami,« se veseli Tanja, ki bo pripravila tudi velikonočni zajtrk. Dolga leta pa se za veliko noč drži tradicije, da obišče teto na Štajerskem. Nesejo ji pirhe in še tam pojejo dobrote, ki jih pripravi. »Moji prazniki so vedno zelo družabni in veseli. In prav je tako, saj se mi zdi to tudi njihov namen. Med prazniki bomo imeli z oddajo nekaj oddiha, tako da se nameravamo iti še malo potepat. Kam, se bom odločila v zadnjem trenutku. Saj ni treba daleč, jaz se čisto sprostim in uživam že, če jo mahnem denimo v Budimpešto ali na Dunaj. Sina bom vzela s seboj, saj je zelo nezahteven in nezapleten otrok,« razlaga načrte za prihajajoče dni Tanja, ki je nedavno posnela tudi novo pesem. »Bilo je enkratno. Prvič sem sina peljala v studio, kjer je gledal mamico, kako je snemala. Neznansko mu je bila všeč mešalna miza, bil je moj mali tehnik. Ves čas je bil priden, gledal je z velikimi očmi in migal v ritmu glasbe. Bilo mi je toplo pri srcu in zagotovo najlepše snemanje v mojem življenju,« sklene.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 16, 17. 4. 2019.