krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega zaslužka

Andreja Comino, Zvezde, 18.04.2019 07:45:40

Damjana Golavšek in Čarli Novak odkrito o poslu, skupnem življenju in okroglem jubileju.

Delite na:
Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega zaslužka
Z Damjano Golavšek sta močno povezana. Revija Zvezde

Čarli Novak spada med legende slovenske glasbe. Bil je član številnih glasbenih zasedb, studijski basist založbe Jugoton, nastopil je na številnih festivalih, kot studijski glasbenik pa je posnel več kot 900 albumov. Ko je Zdravko Čolić snemal drugi album Ako priđeš bliže, so ga prosili, ali bi sodeloval, vendar niso imeli denarja in so mu ponudili pol odstotka od prodaje plošče. Čeprav se je prva plošča prodala v samo petdeset tisoč izvodih, je Čarli privolil. In bil močno presenečen, ko se je druga prodala v rekordnih 800 tisoč izvodih. Denar je dobival kar pet let. Z njim si je kupil avto in sezidal hišo. Čarli ima pravo zakladnico nepozabnih glasbenih zgodb. Zadnje dni v marcu pa je praznoval pomemben okrogli jubilej. Najbolj je bil vesel bližine svojih najbližjih, zlasti svojih deklet – partnerice Damjane Golavšek in hčerk.

Čarli Novak je igral v številnih glasbenih skupinah. Občinstvo pa se ga najbolj spominja iz zasedb Gu-gu in Hot, hot, hot. Pri slednji se je začela njegova zgodba z Damjano. »Bilo je pred krepkimi devetindvajsetimi leti, ko so me člani skupine Hot, hot, hot 'snubili' za sodelovanje. Ko so omenili, da bas igra Čarli Novak, sem privolila. Še sama ne vem, zakaj, saj se nisva poznala. Zdel se mi je resen in zaupanja vreden. Sama sem imela za seboj bridko življenjsko izkušnjo in mi je bil ta občutek pomemben. Ko sva se osebno spoznala, je s svojim obnašanjem in dejanji občutke le še potrdil. Postala sva sodelavca na odru, kolega v glasbi in prijatelja. Najina ljubezen je nastala na drugi pogled. Povezovale so naju podobne življenjske okoliščine. Tem za pogovor nama ni nikoli zmanjkalo. Ne da bi se zavedala, sva postavljala mozaik izkušenj in spoznanj, ki je postajal skorajda zrcalna slika. Nekega popoldneva se je s svojo triletno hčerkico pojavil na Polzeli, kjer sem sama živela s svojo triletno deklico. Bil je lep popoldan, lep večer in dober zajtrk,« se začetkov njune zveze spominja Damjana, Čarli pa nadaljuje: »Ne vem, kam so izginila leta. Prinesejo čudovite in manj lepe trenutke. Vsi so lahko za par zelo povezovalni, lahko pa tudi ne. Naju povezuje tudi dobra mera potrpežljivosti in upoštevanja drug drugega. Jaz se stvari lotevam z razumske plati, Damjana pa zaupa intuiciji in srcu. Na koncu je odločitev skupna, v dobro obeh ali vseh. Vedno se trudiva, da delava z dobrim namenom ter s svojim razmišljanjem in dejanji ne škodiva sebi in drugim. Skozi čas sva se naučila, da vsak potrebuje svoj prostor in da je najina skupna pot najlepša tedaj, ko vsak zase hodiva po svoji individualni poti. Ljubezen je potovanje, cilj je resnična sreča za oba

Čarlija in Damjano povezuje glasba, ne pa nujno tudi enak okus zanjo. Znata prepoznati dobro v vsaki zvrsti in se opredeliti. On nekoliko raje hodi na koncerte, ona pa ima rada gledališče in sejme starin. Vse obiskujeta skupaj in združujeta potepanja še z dobro hrano. Oba sta tudi rada doma, kjer brbotata vsak po svoje, se najdeta na kosilu, ki ga zelo rada pripravi Damjana. Potem malo polenarita in že izgineta nazaj vsak v svoje trenutke. »Ne potrebujeva več tako zelo veliko besed, da bi vedela, da sva tukaj drug za drugega. Kadar grem na predstavo, vedno rečem, naj drži pesti, on pa mi odvrne: seveda, Damjana moja, in mi pozneje pošlje še kakšno spodbudno sporočilo. To me pomiri in potem lažje letim na krilih moje druge ljubezni – odra,« pravi Damjana.

golavšek novak .jpg
Čarli Novak je eden najuglednejših glasbenikov pri nas.
Revija Zvezde

Skupaj skozi preizkušnje

Ker so bile za njima že krepke življenjske izkušnje, je bilo potrebno veliko kompromisov in kdaj je skozi možgane švignila misel dvoma, ali bosta uspela vse zvoziti in pokrpati. »Kadar je življenje na preizkušnji, je nekako treba prisluhniti razumu, a ne zanemariti srca. To je težko, a se da. Viharji spora so tudi zaokrožili nad nama, a nekako sva jih pogladila. Ah, bili so tudi dolgi pogovori in noči brez spanja, z veliko tehtanja in sladkimi objemi, ko sva končno vse postavila na pravo mesto,« je iskren Čarli, ki je od Damjane starejši petnajst let.
»Leta se mi ne zdijo pomembna. Pomembno je, kako se bitji začutita in sprejemata. Čarli je že od nekdaj moj največji in najbližji prijatelj. Rada ga imam na neminljiv način. Ko sva se prvič srečala, se mi je zazdel topel in dišeč kot sveže pečen kruh. On je moje zavetje, rama, ki vpija moje najbolj neutolažljive solze, in usta, ki se krohotajo, ko guncam afne in delam neumnosti. Najbolj so naju utrdile ne tako navdihujoče izkušnje, tiste lepe pa hraniva in gojiva,« doda še Damjana.

Značajsko sta si podobna. Imata enake življenjske vrednote in odnos do sveta. Čarli zmore biti neposreden na uglajen in prijazen način, četudi mora sporočiti kaj neprijetnega. »Moj Čarli je bil vseskozi samozavesten in je zaupal vase,« ga pohvali Damjana.

Sedemdeseta pomlad

Letošnja pomlad je Čarlijeva sedemdeseta. »Vseskozi se spogledujeva, saj ne veva, kam vsako leto hitreje zbežijo leta. Posebnega praznovanja prav za rojstni dan ni bilo. Bo pa piknik, ko nama bodo namestili sončno elektrarno, ki sva si jo že dolgo želela, in tedaj bo verjetno padla tudi kakšna zdravica na Čarlijevo zdravje. Leta so kot sonce, pod katerim hodimo. Lahko nas osrečijo, razveselijo, obogatijo ali ugonobijo. Pomembno je, kako jih sprejemamo. Čarli se dobro drži. Ob njegovem dnevu sem ga objela in mu povedala, da ga imam rada. Potem sva šla na vrt povohat pomlad, ko naju je presenetil prijatelj Randžo in pozneje še Danči, pa smo jo mahnili v Vrhpolje k Teodozijusu, kjer so nas razvajali s hrano in pijačo. Opoldne se je prevesilo v večer, padel je še odličen sladoled pri Marjanci in to je to. Sončno elektrarno pa čakava vsak dan. To je najino darilo nama,« pravi Damjana. Čarliju je naslednji dan prišla domov na Gabersko čestitat planinska ekipa s harmoniko in kitarama. Pridejo vsako leto, pa je bil spet prijeten klepet in kozarček. »Najina družina pride teden pozneje, ker bodo tako lahko prišli vsi skupaj. To je najin srčni obisk in nama veliko pomeni, da bova po dolgem času objela svoja dekleta in vnukinji. Fantje so pa tudi fejst in naklepetali se bomo za naprej in za nazaj,« pravi Čarli, Damjana pa bo kuhala in se po tiho muzala, saj je najbolj srečna tedaj, ko vidi svoje otroke, moža, zete – njene ljube srečne in povezane.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 15, 10. 4. 2019.