pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v skromnih razmerah

Andreja Comino, Zvezde, 26.03.2019 07:51:23

Devetintridesetletni Mariborčan Sebastjan Novak zbuja veliko pozornosti v novi sezoni šova o hujšanju.

Delite na:
Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v skromnih razmerah
Številna družina Novak: zakonca Sebastjan in Monica imata kar šest otrok. Osebni arhiv

Ne samo zato, ker si želi izgubiti kilograme in si olajšati življenje, temveč zaradi svoje nenavadne življenjske zgodbe. Razkrila nam jo je njegova brazilska žena Monica, s katero imata šest otrok. Oba sta zelo verna in pravita, da bosta imela toliko otrok, kolikor jih bo bog dal. Z izkupičkom od morebitne zmage pa si nameravata kupiti hišo in se končno rešiti začaranega kroga podnajemništva.

Sebastjan Novak, ki je po poklicu električar, je v življenju počel že vse mogoče. Nikoli mu ni bilo težko poprijeti za delo. Ker v Mariboru ni služb v izobilju, je šel pred leti s trebuhom za kruhom v Nemčijo. Tja se je že pred časom preselila tudi Monicina mati, ki je šla za zaslužkom na drugi konec sveta. »Mama je delala v gostilni in nekega dne sem jo prišla obiskat. Zelo sva povezani in najino srečanje je bilo zelo čustveno, saj sem jo zelo pogrešala, ko se je iz majhnega mesta ob morju preselila v Nemčijo. In tako sem po naključju nekega dne spoznala Sebastjana. Bil mi je simpatičen, tudi jaz njemu, čeprav si tega nisva mogla povedati, saj jaz nisem znala niti besedice nemško, kaj šele slovensko, on pa ne portugalsko,« se spominja nepozabnega srečanja temnolasa Brazilka. Vendar ljubezen premaga vse ovire in tudi jezikovne pregrade. Monici je bilo na Sebastjanu všeč čisto vse: zdel se ji je zabaven, deloven, postaven. Da, prav ste prebrali, Sebastjan je bil od nekdaj močnejše postave, vendar ni bilo niti sledu o odvečnih kilogramih, ki jih ima danes. Tehtnica mu jih je takrat pokazala za moškega čisto normalnih 85. Leta 2006 se je Monica preselila v Slovenijo.

sebastjan novak Mali.jpg
Sebastjan Novak je imel ob vstopu v šov o hujšanju 125 kilogramov.
Planet TV

Navdušena nad Slovenijo

»Vaša dežela me je popolnoma očarala. Živite v prekrasni naravi, miru, na varnem in imate vse na dosegu roke. Ni niti sledu o kakšni hudi gneči, kakršne smo vajeni v Braziliji. Midva sva se poročila in začela skupaj živeti. Ko sva se spoznala in se čez čas nekako sporazumela, mi je Sebastjan razkril svoje sanje, da si želi veliko družino. Tudi meni je bilo prav in sanje so se nama z leti začele uresničevati. Trije otroci so že precej veliki, v veliko veselje pa so nama tudi trije mlajši,« je zadovoljna Monica, ki je bogu zelo hvaležna za veliko družino, saj si jo po njenem želi veliko ljudi, pa to ni dano vsakomur. Oba s Sebastjanom sta zelo verna in redno hodita v cerkev, to prenašata tudi na otroke.

»Živimo precej skromno, saj nimava lastne hiše, temveč smo v najemu. Znašli smo se v začaranem krogu, ko plačujemo najemnino in sanjamo o svojem domu. Sebastjan je zelo priden in rad poprime za vsako delo. Velikokrat se mu je zgodilo, da je delal po cele dneve in ni utegnil niti na kosilo. Pojedel je sendvič, zvečer pa je nadoknadil vse za naprej in za nazaj. Zato so se mu tudi nabrali kilogrami. Ker je trenutno brez službe, sem želela izkoristiti ta predah, da naredi nekaj zase, in sem ga prijavila v šov. To se mi je zdela edina možnost in priložnost. Če mu bo uspelo zmagati, je glavna denarna nagrada ogromna in zelo mamljiva. Midva bi si z njo izpolnila največjo željo – kupila bi hišo,« navdušena pripoveduje Monica, ki trenutno nima niti avtomobila. Z otroki se po opravkih in v cerkev vozijo z vlakom ali gredo peš. Ob kakšnih posebnih priložnostih pa avto najamejo. »Živimo skromno, vendar se imamo lepo. Otroke peljem v park, da se igrajo ali krmijo labode, na sprehod gremo tudi s kolesi in rolerji. Smo zelo navezani drug na drugega in zelo povezani. Sebastjana zelo pogrešamo, vendar se zavedamo, da je šel v šov zase in tudi za nas. To nas spodbuja, da zdržimo. Držim pesti, da bo tudi on zdržal do konca,« sklene.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 12. 19. 3. 2019.