Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Udeleženko šova Zvezde plešejo skoraj kap, ko ji je partner razkril svojo starost!

Andreja Comino, Zvezde, 19.03.2019 17:01:59

Klari Lorger so se izpolnile sanje.

Delite na:
Udeleženko šova Zvezde plešejo skoraj kap, ko ji je partner razkril svojo starost!
Klara s partnerjem Dragom ter hčerkama Glorijo in Trino, s katerimi se odlično razumejo in marsikatero ušpičijo. Osebni arhiv

Med najbolj simpatičnimi presenečenji nove sezone plesnega šova Zvezde plešejo je nedvomno Celjanka Klara Lorger. »Povabilo v šov je izpolnitev mojih najbolj skritih sanj. Dala bom vse od sebe, da bom upravičila zaupanje, obenem pa bom tudi kar najbolj uživala,« pravi 31-letna medicinska sestra v celjski bolnišnici, mamica dveh prikupnih hčerk, ki je dobro znana tudi v narodno-zabavnih vodah.

»Ples je bil od malega moja velika ljubezen. Pri treh letih me je mama vpisala v plesno šolo, a mi niso našli fanta in iz tega ni bilo nič. Znova sem poskusila v osnovni šoli, kjer sem zaradi pomanjkanja fantov morala plesati fanta, pa mi spet ni bilo všeč. Ko sem šla v srednjo šolo, sem si tako želela plesati, da sem šla v plesno šolo vprašat, kaj potrebujem, da bi lahko plesala. Odvrnili so mi, da fanta. In ker ga nisem imela, sem se lahko samo obrisala pod nosom. Vesela sem, da se je zdaj končno vse postavilo na svoje mesto. Ko so me poklicali s Pop TV in mi ponudili sodelovanje, sem ostala brez besed, kar se zgodi redko. Bila sem navdušena, a ne samo zato, da bom lahko plesala, temveč da so mi tudi našli fanta,« pripoveduje Klara, ki prihaja iz vasi Galicija pri Žalcu. Odraščala je na kmetiji in ima pet let mlajšo sestro, s katero sta marsikatero ušpičili, nikoli pa ne bo pozabila, kako je v šolo, do koder je le pol ure hoda, vsak dan hodila uro in pol, toliko opravkov je imela na poti. »S sestro se zdaj krasno razumeva, v mlajših letih pa ni bilo ravno tako, saj mi je šla na živce, ker je želela ugodnosti pri starših, za katere sem se jaz precej borila,« se spominja.

klara 4a.jpg
Klara Lorger
Osebni arhiv

V drugem razredu je Klara začela obiskovati glasbeno šolo, igrala je klaviature, pozneje pa še klavirsko harmoniko in z veseljem nastopala v Harmonikarskem orkestru v Žalcu. Nad petjem jo je navdušila sestrična Aleksandra Križan, ki je bila še pred kratkim pevka v Ansamblu Saše Avsenika. »Od nekdaj sva se radi afnali in peli, zato mi je predlagala, da me bo, če bo kdo potreboval pevko, priporočila. In tako sta me pred trinajstimi leti poklicala luštna brata iz Slovenj Gradca, me prišla iskat za preizkušnjo in me odpeljala domov. Nastal je Ansambel Vihar, s katerim smo izdali štiri albume in nanizali številne nastope. Predvsem pa je pomembno, da igramo s srcem in da smo dobri prijatelji,« pravi Klara, ki je po poklicu medicinska sestra. »Od nekdaj sem vedela, da si želim to početi. Sploh nisem imela rezervnega načrta, če ne bi bila sprejeta na srednjo zdravstveno šolo. Pred časom sem se ob delu vpisala še na visoko zdravstveno šolo in zdaj poskušam vse uskladiti, da pridem do diplome. Pripravništvo sem opravila na oddelku za žilno kirurgijo celjske bolnišnice, kjer sem zelo zadovoljna z delom in sodelavkami. V službo, kjer delam v treh izmenah, zato ne hodim zaradi plače,« razlaga Klara, ki rada pomaga ljudem v trenutkih, ko jim je najbolj težko in so najbolj ranljivi.

klara 3.jpg
Klara je po poklicu medicinska sestra in je svojemu poslanstvu predana z dušo in srcem.
Revija Zvezde

Ljubezen s šest let mlajšim

Glasba je Klari prinesla tudi ljubezen. S postavnim Dragom sta se spoznala pred sedmimi leti, ko so glasbeniki sedeli na pijači. »Zaklepetala sva se, nato me je pospremil domov. Pred vrati sva se poslovila. Meni se je mudilo spat, ker sem imela naslednji dan službo. Vprašala sem ga, kam bo šel pa on. Odvrnil mi je, da v šolo. Skoraj me je kap, ko sem to slišala! Kar stemnilo se mi je pred očmi, ko sem ga vprašala, ali je že polnoleten. Seveda je bil, le šolo je malce podaljšal. Na začetku najine zveze mi je bilo težko, ko sem se morala sprijazniti, da je šest let mlajši od mene, vendar se je hitro izkazal z zrelostjo in odgovornostjo. Začela sem mu zaupati in nisem se zmotila,« je zadovoljna Klara, ki je Draga spodbujala, da je končal šolo in postal dimnikar. »Danes ljudem, pa tudi meni prinaša srečo. Moji domači so ga lepo sprejeli, saj je zelo pozitiven, srčen in komunikativen človek. Tudi njegovi starši so veseli, da je našel mene in da sva si ustvarila družino,« razlaga.

Nova preizkušnja ju je čakala dve leti pozneje, ko je on pri komaj dvajsetih letih prvič postal očka. K sebi sta stisnila hčerko Glorijo, danes staro štiri leta in pol, malo pozneje pa še Trino, zdaj navihano dvoletnico. Pri Klari in Dragu se vse vrti okoli glasbe, saj on igra v skupini Zaka' pa ne. Glasbeni talent pa sta podedovali tudi obe hčerki. Sploh starejša, tako kot mama v mladih letih, zelo rada pleše in poje, starša pa jo pri tem podpirata.

klara 1.jpg
»Veselim se sodelovanja v šovu in razvajanja. Kot majhna sem sanjala o prekrasnih plesnih oblekah, barvah, bleščicah in vsem, kar spada zraven,« je zadovoljna Klara Lorger.
Pop TV

Sanje o hiški na podeželju

»Smo netipična družina. Uživamo, kadar smo skupaj, radi se igramo doma, gremo na kakšen sprehod, pa v toplice … Kadar nastopava, hčerki uživata pri babicah, ki ju razvajata po dolgem in počez. Še posebno poleti, ko imava veliko nastopov, nama je v pravo olajšanje, da se lahko zaneseva na babice. Tudi v sodelovanje v šovu ne bi mogla privoliti, če se ne bi dogovorila na različnih koncih, da mi bodo šli na roke. Najprej sem se posvetovala z Dragom, ki je dejal, da če njega vprašaš, ne bi šel, na srečo ga nihče ni nič vprašal, jaz pa sem privolila. Nato sem se dogovorila še v službi, saj ne bi šlo, če mi kolegice ne bi priskočile na pomoč, pa tudi sodelovanje babic bo zelo dragoceno, da bom lahko te tri mesece izpolnjevala srečno željo in plesala,« je zadovoljna Klara, ki si nekoč želi postati tudi nevesta, še prej pa si želita s partnerjem izpolniti sanje o svoji družinski hiši. Želijo si živeti nekje na podeželju, v zavetju narave, pristnih in veselih ljudi, kakršna je tudi sama.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 11, 13. 3. 2019.