pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

Andreja Comino, Zvezde, 18.02.2019 10:01:11

Brigita Bukovec odkrito o lepem novem življenju.

Delite na:
Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini
Brigita Bukovec je končno tudi uradno postala gospa Pavlica. Revija Zvezde

Ena najboljših slovenskih atletinj vseh časov, Brigita Bukovec, nikoli ni marala veliko govoriti o sebi in razkrivati zasebnosti. Ko je še trenirala in tekmovala, je pustila, da o njej govorijo rezultati. Tako je pred mnogimi leti športno kariero nadgradila z olimpijsko medaljo in dolgo svoje bogato atletsko znanje prenašala na otroke v svoji atletski šoli. Tako kot športne uspehe pa si je znala skovati tudi zasebno srečo. To je našla v postavnem Željku Pavlici, ki je tudi tesno povezan s športom. Brigita in Žele, kot mu pravijo prijatelji, sta dolgo dobro vozila skupaj kot »koruznika« in skrbna starša sinovoma Aljažu in Aleksandru, zato so bili presenečeni celo njuni prijatelji, ko so izvedeli, da sta se pred kratkim poročila.

Velika prelomnica za Brigito Bukovec je bilo prvo materinstvo. Takrat se je poslovila od atletskih stez in se posvetila družini. Nikoli ni silila v ospredje, temveč je živela mirno družinsko in poslovno življenje. Tako kot prej športu se je po rojstvu sinov posvetila družini, ki je velik preobrat doživela pred dvema letoma, ko je Željko postal šef varnosti v Uefi, kjer je predsednik njegov dolgoletni prijatelj Aleksander Čeferin. Željkov nov korak v karieri je pomenil veliko prelomnico za Brigito in njeno družino. »Željkovo novo delovno mesto je na sedežu Uefe v švicarskem Neonu. Ker ga jaz podpiram pri vseh življenjskih odločitvah in mu seveda privoščim uspeh v karieri, sem sprejela tudi njegovo novo funkcijo. Vesela sem, da je zadovoljen z novo službo. Takšne priložnosti ne gre zamuditi. V teh nekaj mesecih se je dodobra navadil na novo okolje, državo in spremembe. Opravlja delo, ki ga ima rad, in je srečen,« pravi Brigita, ki je sprva mislila, da se zaradi Željkove službe njihovo družinsko življenje ne bo preveč spremenilo. Prej je bil Željko doma čez teden, ob vikendih pa skoraj nikoli, saj so bile nogometne tekme. Sprva je domov hodil ob koncih tedna, Brigita pa je med tednom sinova vozila na treninge. Starejši Aljaž je dolgo treniral nogomet, nato pa je začel rekreativno boksati. Mlajši Aleksander pa je strasten nogometaš. Nekaj časa so tako vozili, a ko so po nekaj obiskih nje in sinov ugotovili, da si želijo biti skupaj, je začela Brigita razmišljati o selitvi v Švico. Pred časom se je to tudi zgodilo in na novo okolje so se vsi hitro navadili.

brigita bukovec 1.jpg
Brigita Bukovec in njen Željko sta skupaj več kot dve desetletji.
Revija Zvezde

Lepo novo življenje

»Živimo ob jezeru, zaradi katerega je podnebje zelo milo in prijetno. In res je, kar pravijo o Švicarjih, država je zelo urejena, sistem deluje po točno določenih pravilih, zaradi česar se vsi počutijo varne. Kdor jih krši, sledijo ukrepi. Na vseh področjih življenja. V Švici so ljudje prav srečni, da lahko delajo. Najbolj jih osrečuje, da je delo opravljeno. In vse je podrejeno temu,« razlaga Brigita. Šolski sistem je urejen tako, da so otroci vse dneve v šoli, vmes imajo le odmor za kosilo. V nižjih razredih šole gredo takrat domov, nato pa se spet vrnejo v šolo. V višjih pa lahko dobijo kosilo v šoli. Veliko mam ne dela ali pa so zaposlene polovično ali za osemdeset odstotkov. Tako lahko skrbijo tudi za družine. Dela se po cele dneve – do šestih ali sedmih zvečer je čisto običajno,« pripoveduje. Željko se je takoj privadil novemu načinu, ravno tako ona in sinova niso imeli prevelikih težav. Fanta sta prvo leto obiskovala tako imenovani »welcome« razred, v katerem sta se privajala na nov šolski sistem in se intenzivno učila francoščino in nemščino. Starejši Aljaž je namreč v Ljubljani končal prvi letnik Gimnazije Poljane, v Švici pa je nadaljeval šolanje. Tudi mlajši Aleksander se je zelo hitro vključil v novo okolje. Otroka vse šolske obveznosti opravita v šoli, doma se popoldan starši ne ukvarjajo s tem, saj imajo dovolj drugega dela. Šola je po švicarsko stvar otrok in učiteljev.

Tudi Brigita že govori francosko. Počasi je začela razmišljati, da bi začela delati. Sama naokoli ne razlaga, da je dobitnica olimpijskega odličja, ko pa ljudje izvedo za to, jo še bolj spoštujejo. Tako so ji poti na atletske stadione odprte, sama pa ob tem razmišlja, da bi odprla svojo atletsko šolo. Konec lanskega leta pa je imela popolnoma druge skrbi, saj je kot strela z jasnega prišel predlog o poroki.

Skrivnostni obred na Bližnjem vzhodu

»O tem nikoli nisem razmišljala. Z Željkom se že desetletja dobro razumeva, ne glede na zunanjo obliko najine zveze. Pomembno je, kaj čutiva midva, in ne, kako je najin odnos formaliziran,« pravi. Dolga leta nista nič storila za to, da bi svoj odnos potrdila tudi pred zakonom. Niti nista hotela o njem kaj veliko razlagati. Kljub temu pa smo izvedeli, da so se konec lanskega leta pri njiju na tem področju zgodile velike spremembe. »Res je, poročila sva se! Ne v Sloveniji, temveč v tujini. Vendar o tem nočem govoriti niti objavljati poročnih fotografij. Lahko rečem samo to, da je bil Željko 22 let 'na preizkušnji', jaz pa tudi. Dobro je opravil, jaz pa tudi. In tako se je nekako zgodila tudi poroka. Vendar vam kaj več res ne bom povedala,« je odločna Brigita. Smo pa vseeno izvedeli, da je menda imel prste vmes pri njuni poroki Željkov najboljši prijatelj Aleksander Čeferin, ki naj bi poskrbel za nepozabni poročni obred v Jordaniji.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 7, 13. 2. 2019.