mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Boleči spomini Dejana Vunjaka: z mislijo nanj kupuje čoln

Eva Jandl, Zvezde, 21.08.2018 09:01:31

Dejan Vunjak, njegova sestra Tina z otrokoma in mama Danica še vedno vsako leto počitnikujejo v Punatu na otoku Krku, kjer je Dejanov oče, legendarni glasbenik Brendi, pred leti kupil apartmajsko hišo. »Tam še bolj pogrešam očeta, a hkrati se spominjam vseh lepih trenutkov, ki smo jih skupaj doživeli,« pravi iskreni pevec.

Delite na:
Boleči spomini Dejana Vunjaka: z mislijo nanj kupuje čoln
Najlepši spomin Dejana Vunjaka na poletne počitnice s starši so vožnje s čolnom, saj jih je ata Brendi vedno odpeljal v kakšen zaliv, kjer so se zabavali in plavali. osebni arhiv

V počitniški hiši družine Vunjak na otoku Krku skupaj poletja preživljajo Dejan Vunjak, njegova sestra Tina z otrokoma – sinkom Brendijem, ki nosi ime po svojem dedku, in hčerko Diro ter možem Anžetom Zavrlom iz skupine Gadi, z njimi pa je tudi ljubeča babica Danica. »Spomnim se, da smo bili enkrat na dopustu na Krku in ata in mama sta se sprehajala po Punatu ter se odločila, da bosta tam kupila hišo. En apartma imamo zase, tri pa oddajamo,« pravi Dejan. 

Preberite tudi: Eva Irgl nič več takšna! Kliknite TUKAJ!

Krk je zanj poln spominov na ateja, kot pravi očetu Brendiju. »Imeli smo čoln, s katerim smo se vozili v različne zalive ter se tam zabavali in plavali. S seboj smo imeli pijačo in hrano in tako smo preživljali vroče poletne dneve, ata pa je večkrat tudi kaj zapel. Za vse nas so bili to najlepši časi, ki se jih še vedno radi spominjamo.«

vunjak 1.JPG
Brendi s sinom Dejanom in hčerko Tino na družinskih počitnicah v Punatu na otoku Krku.
Osebni arhiv

Izpit za čoln

Zdaj se je tudi Dejan odločil, da bo šel po očetovih stopnjah in tudi on vozil čoln. »Tega si zelo želim, saj je ta občutek vetra v laseh in drvenja po morski gladini res enkraten. Tako sem se že lotil izpita za vožnjo čolna, čaka me le še končni izpit. Morda ga opravim še letos,« pravi Dejan, ki že uživa v morskem zraku in bližini svojih najdražjih. »Spomnim se atejevih nagajivih nasvetov, ki mi jih je dajal, preden sem šel na kakšen zmenek z dekletom, ki sem ga spoznal na morju. To morda res najbolj pogrešam, moški pogovor z očetom in kakšen nasvet glede deklet,« se zamisli. »Najbolj sem užival, ko sem lahko šel ven z njegovimi kolegi in poslušal odrasle moške pogovore.« Dejan še pojasni, da so ti spomini tako zelo dragoceni tudi zato, ker so bila njihova morska druženja vedno bolj kratka. »Ata je bil bolj malo na morju, saj je poleti vedno veliko igral. A vedno smo nekaj dni preživeli skupaj in vedno si je vzel čas za dolge pogovore z mano.«

vunjak dopust2.jpeg
Tudi Dejan si zaradi nastopov lahko poleti ukrade le nekaj dni dopusta. Takrat pa si privošči popolni odklop brez telefonov in interneta.
Osebni arhiv

Srečen, da igra očetovo glasbo

Danes je Dejan priznan in uspešen glasbenik in tudi sam si poleti lahko vzame za dopust le nekaj dni, saj ima vse vikende zasedene z nastopi. Tako danes očeta še bolje razume. Sicer pa je bil že kot otrok v stalnem stiku z glasbo, saj je prvič stal na odru z očetom, ko mu je bilo komaj šest let. Na koncu sta tudi nastopala skupaj, Dejan je igral bobne in na odru stal za očetom Brendijem. »Zdaj ko sem sam pevec, se včasih ozrem nazaj in pomislim, da bi jaz še vedno moral biti zadaj pri bobnih, oče pa bi moral stati spredaj in peti,« je zamišljen. Od Brendijeve smrti, ko se je zgrudil po koncertu v Lipici zaradi odpovedi srca, je sicer minilo že sedem let. Star je bil komaj 49 let. Njegovo glasbeno zapuščino pa nadaljuje Dejan, ki je ravno tako priljubljen kot oče. »Imam srečo, da lahko igram tudi njegovo glasbo,« sklene spomine na očeta.

vunjak 3.jpg
Med družinskimi počitnicami na Krku se peke na žaru loteva Dejan, ki takole pripravlja kosilo za vso počitniško družino.
Osebni arhiv