Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Sebastjan Cimirotič ima velike težave

S. N., Zvezde, 23.05.2018 07:46:32

Uroš Smolej, Salome, Natalija Gros, Nejc Simšič, Sebastjan Cimirotič in Neisha odkrito o alergijah, ki mnogim od njih v teh dneh povzročajo velike zdravstvene težave.

Delite na:
Sebastjan Cimirotič ima velike težave
Sebastijan Cimirotič Alenka Žavbi

Pomlad je čas, ki prinaša lepše in sončne dneve, ko vsi nekako kar oživijo iz zimske sivine. Obenem pa je to tudi čas za nadležne alergije na cvetni prah, ki marsikomu lahko povzroča hude reakcije in nadležne stranske učinke. In prav z alergijami na cvetni prah se spopada tudi veliko znanih obrazov, ki so nam zaupali, kako se spopadajo s tovrstno spomladansko težavo.

Uroš Smolej 

Alergije in cvetni prah prenašam kot vsako leto – čemerno in z nejevoljo. Čeprav obožujem sončne dni, kar naprej čakam na dež, da spere, kar je v zraku. Pomagam si predvsem s čakanjem, da mine. Sicer pa tako kot večina najbrž goltam antihistaminike, na veliko uporabljam kapljice za oči, pršilo za nos, ventolin. Cvetni prah je namreč nepremagljiv, saj spomladi vedno najde pot, da te razdraži. Pomaga, da se zadržuješ v zaprtih prostorih, ampak po dolgi zimi je vsak sončen dan preveč vabljiv, da bi se mu odrekel. Raje kiham, smrkam in si manem oči, kot da bi zamujal lepe trenutke v naravi.

Uroš Smolej
Uroš Smolej
Mediaspeed

Salome

Alergijo na cvetni prah kakšen dan čutim, kakšen dan pa tudi ne. Če pada dež, se potem umiri in je lažje dihati. Običajno vzamem kakšne tablete proti alergijam in umetne solze za oči, ki mi največkrat umirijo srbenje. Kakšnega skrivnega recepta v boju s cvetnim prahom nimam, edino to, da ne grem ven iz stanovanja, kar pa je tako rekoč nemogoče, zaradi dela in obveznosti.

Salome
Salome
Facebook

Natalija Gros

S cvetnim prahom letos nimam težav, imela sem jih le lani ob tem času, prvič v življenju, ko sem imela akutni seneni nahod. Bila sem pod velikim stresom in sem imela zelo šibek imunski sistem. Tri tedne se nikakor nisem mogla znebiti te nadloge. Vedela pa sem, da je to močno povezano z mojo utrujenostjo, izčrpanostjo in imunskim sistemom. Moja dobra prijateljica in maserka mi je priporočila medicinske gobe. Sama zelo redko vzamem tableto ali kakšne preparate, ker verjamem v moč narave in samozdravljenja. Medicinske gobe v prahu pa so naravna stvar. Gobe v naravi veljajo za filter zraka, nase vežejo strupene stvari in tako tudi funkcionirajo v našem telesu. Nase povlečejo strupe, in četudi je šlo za učinek placeba – po dveh urah sem v očeh in nosu čutila olajšanje in pozitivne učinke.

Natalija Gros
Natalija Gros
Revija Zvezde

Nejc Simšič

Alergija na cvetni prah se mi je pojavila pred desetimi leti in iz leta v leto je hujše. Srbeče oči in kihanje so res zelo nadležna stvar, ampak temu se ne da izogniti. Včasih pomagajo tablete, kdaj pa tudi ne, in takrat je kar hudo, tako da je takrat videti, kot da jokam. (smeh) Pred kratkim mi je prijateljica predstavila naravne gel tablete iz eteričnih olj in moram priznati, da res pomagajo, tako da sem si že nakupil zaloge. Pomaga pa seveda tudi dež, ki očisti zrak, in takrat je kar lažje živeti.

nejc simsic
Nejc Simšič
Revija Zvezde

Sebastjan Cimirotič

Z alergijami na cvetni prah imam že od nekdaj velike težave, saj se pojavijo vnete oči, kihanje in vse, kar spada zraven. V tem času se poskušam čim več zadrževati v stanovanju, jemljem pa tudi antihistaminike, ki sicer pomagajo lajšati težave, ni pa nujno, da vedno preženejo nadležne težave. Ampak nekako se vsako leto znova pripravim na ta čas, ko je cvetni prah še posebej moteč in nadležen.

neisha.jpg
Neisha
Revija Zvezde

Neisha

S cvetnim prahom se spopadam že vrsto let in nekako sem sprejela dejstvo, da me vsako leto čaka obdobje, ko je še posebej hudo. Takrat si pomagam z antihistaminikom in solnimi terapijami. Priznam, da me letos cvetni prah še posebej daje, kar se pozna tudi zato, ker živim sredi narave, obkoljena s cvetočimi drevesi in je bila tudi hiša v času cvetenja tako rekoč vsa rumena.

Preberite tudi: Pretresljiva usoda Primoža Peterke. Kliknite TUKAJ!