Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Tekmovalka šova s tožbo nad Pop TV

E. J., Zvezde, 22.04.2018 06:28:44

Lanska tekmovalka v kuharskem šovu MasterChef Slovenija Mojca Škof Gorkič se je podala v tožbo proti komercialni televiziji Pop TV. Ta naj bi po njenem mnenju kršila pogodbo, ki jo je podpisala s tekmovalci šova.

Delite na:
Tekmovalka šova s tožbo nad Pop TV
Mojca Škof Gorkič je izpadla pred finalom lanskega MasterChefa Slovenija, zdaj pa toži televizijo zaradi neenakih možnosti na šovu in poškodbe kolena. Mediaspeed.net

Mojca se je za tožbo odločila iz dveh razlogov. Prvi je ta, da naj vsi udeleženci ne bi imeli enakih možnosti za zmago, drugi pa, da naj v šovu ne bi bilo dovolj poskrbljeno za varnost. Mojca namreč pravi, da si je med izzivom, v katerem je bila privezana na Salome, poškodovala koleno. Za pojasnilo smo poklicali tudi Salome in jo vprašali, ali se je med njunim kuhanjem res zgodila poškodba kolena.

»V tistem izzivu sva bili privezani s pasovi druga na drugo in sva z Mojco tako kuhali: ena na eni strani, druga pa na drugi. Med kuhanjem ni pokazala nobene bolečine, da bi jo kaj zabolelo, nisva padli ali kaj podobnega. Niti ni zakričala od bolečine ali kaj omenila. Šele po izzivu jo je začela boleti noga. Želeli so poklicati zdravnika, pa tega ni želela,« se spominja Salome, ki ima na MasterChef lepe spomine. »Res je bila zelo pozitivna izkušnja, prišla sem do finala in zasedla tretje mesto,« se smeji in doda, da pred vstopom v kuharsko oddajo vsak podpiše papir, na katerem piše, da se tekmovalci zavedajo, da se lahko urežejo z nožem ali opečejo, torej utrpijo značilne kuharske poškodbe, ki se lahko zgodijo vsakemu tudi v domači kuhinji.

Kaj je v omenjeni tožbi, smo preverili tudi na komercialni televiziji. »Mojca Škof Gorkič se je res odločila za tožbo, v kateri nam očita kopico neresnic, kar bomo med postopkom seveda dokazali. Lahko pa zagotovimo, da produkcijska ekipa kuharskega šova MasterChef Slovenija med snemanjem oddaje obravnava vse tekmovalce popolnoma enakopravno, slednjim pa seveda zagotavlja vse potrebne pogoje za izvedbo tekmovanja

Preberite tudi: Po ločitvi: Ivana Šundov spregovorila o družini. Kliknite TUKAJ!