Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Zmagoslavje za Oklahomo

A.M., 18.05.2022 07:30:53

AleXa prepričala s pesmijo Wonderland!

Delite na:
Zmagoslavje za Oklahomo
Voditelja Snoop Dogg in Kelly Clarkson v družbi zmagovalke AleXe. Profimedia

V preteklih dneh smo imeli na eni strani že 66. izbor za Pesem Evrovizije, na drugi strani pa smo v Ameriki to pomlad lahko prvič spremljali Pesem Amerike. Tekmovanje čez veliko lužo je trajalo osem tednov in se je končalo le dan pred prvim predizborom v Torinu. V sklepnem dejanju je tekmovalo deset finalistov od skupaj 56 tekmovalcev. Prva zmagovalka ameriške evrovizijske različice je na koncu postala AleXa, mlada pevka iz Oklahome.

Osem šovov

AleXina pot do zmage je vodila skozi pet kvalifikacijskih krogov, dva polfinala in nato še do finala. Potem ko je žirija razdelila svoje točke, je bil v vodstvu Allen Stone iz države Washington s pesmijo A Little Bit of Both, nato pa so glasovi občinstva zmago prisodili AleXi in njeni pesmi Wonderland. Stone je na koncu padel na peto mesto, kjer je bila sprva AleXa. Največji preboj je uspel Rykeryju Lynchu iz Kolorada, ki je bil po glasovih žirije na zadnjem, desetem mestu, nato pa ga je občinstvo zavihtelo na drugo mesto. AleXa, ki spremlja tudi Pesem Evrovizije, je pozneje izjavila, da je po glasovih žirije vedela, da še ni konec, vendar zmage ni pričakovala. »Malce sem bila živčna, ampak ker vem, kako deluje sistem točkovanja, sem držala mamo in očeta za roke v skupni molitvi, da se mi uresničijo sanje. Na srečo so se in sem zmagala,« je povedala prva zmagovalka Pesmi Amerike, ki je prejela prav tak stekleni kipec, kot ga podelijo na Pesmi Evrovizije.

Pesem Amerike 2022
Legendarni Michael Bolton je bil na koncu sedmi.
Profimedia

Zmagovalna točka ni bila le glasbena, ampak tudi kaskaderska, saj je AleXa med nastopom padala z vrha stopnišča, pa tudi visela v zraku na stolu.