Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Vračajo se Ljubke lažnivke, bolj mračne in srhljive kot kdaj prej

M.K., 11.08.2022 12:00:16

Serija Ljubke lažnivke: Izvirni greh (Pretty Little Liars: Original Sin), ki si jo lahko zdaj ogledamo na HBO Max, je vsekakor povezana s priljubljeno izvirno serijo, ki je bila na televiziji prvič predvajana med letoma 2010 in 2017, a spet ne preveč. Kaj imata skupnega? Grožnjo v senci temnih oblačil, ki je očitno precej spretna z ostrim rezilom. »A« se je vrnil, da bi postal nočna mora novi skupini srednješolk – in tokrat se ga morajo bati tudi njihove mame.

Delite na:
Vračajo se Ljubke lažnivke, bolj mračne in srhljive kot kdaj prej
Ljubke lažnivke: Izvirni greh (Pretty Little Liars: Original Sin) HBO Max

Ste me pogrešali?

Nova nadaljevanka je nastala pod peresom Roberta Aguirre-Sacasa, ki je napisal tudi scenarij za serijo Riverdale, zato ne preseneča, da je ta različica veliko temačnejša in nasilnejša od prvotne. Navsezadnje je tudi najstniška publika, ki ji je bila serija prvotno namenjena, zdaj odrasla.

Prva epizoda se začne precej lahkotno in razigrano ter nam predstavi mnogo likov, ki jih moramo spoznati. Tako kot v izvirni seriji prikaže skupino prijateljic, katerih osebnosti so že vnaprej dobro opredeljene. Kolikor je znano, je zgodba nove serije povsem nepovezana z izvirno, razen v dejstvu, da dekleta zasleduje tako imenovani A, ki pa tokrat grozi tudi njihovim materam. Zakaj zasleduje tako matere kot hčere? Zakaj bi A zasledoval hčere zaradi grehov njihovih mater? To so vprašanja, ki se nam pojavijo po ogledu začetnih epizod in za katera upamo, da bomo nanje čim hitreje dobili odgovore.

Tu je še vprašanje Karenine sestre dvojčice Kelly in njunega srhljivega očeta, ki je v vlogi mestnega šerifa povsod navzoč, kar pomeni, da mu bo skupina lažnivk zagotovo prekrižala pot. Kako je vsak od njih vpleten v dogajanje, je nekoliko težje spremljati, ker imamo tokrat opravka z dvema časovnicama, dvema skupinama lažnivk in – morda – dvema skrivnostnima umoroma.

ljubke-lažnivke, original-sin 3
Ljubke lažnivke: Izvirni greh (Pretty Little Liars: Original Sin)
HBO Max

Razgibano in vznemirljivo

Četrta serija franšize v svojih prvih petih epizodah, ki so nam na voljo, odpira številne skrinjice, v katerih so skrivnosti, ena bolj sočna od druge. Kemija med glavnimi igralkami je odlična in kar ne moremo nehati navijati zanje, čeprav nenehno ogrožajo sebe in svojo prihodnost. In čeprav se serija v začetku še nekoliko lovi in išče svoj ritem, začne pozneje igrati na vse prave note ljubiteljev izvirne izvedbe. Čeprav so minila šele tri leta, odkar se je vesolje Ljubkih lažnivk neslavno končalo, si Izvirni greh upa vprašati: »Ste me pogrešali?« In prepričani, da bodo mnogi pritrdili.

Nova nadaljevanka z desetimi deli je kakovosten dodatek franšizi in odličen primer vznemirljive poletne televizijske vsebine. Prav gotovo pa ni primerna za mlajše najstnike.