Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Veronska zgodba zaljubljencev v drzni postavitvi režiserja Franka Van Laeckeja

T.P., 22.10.2021 14:23:42

Delite na:
Veronska zgodba zaljubljencev v drzni postavitvi režiserja Franka Van Laeckeja
V predstavi vlogo Romea interpretira mezzosopran, torej ženska. Na premieri je bila to Nuška Drašček Rojko, ki je z Nino Dominko v vlogi Julije pričarala globok čustven odnos. Darja Štravs Tisu

Na odru SNG Opera in balet Ljubljana je premierno zaživela Bellinijeva opera Capuleti in Montegi, s katero je skladatelj poustvaril operno zgodbo o ljubimcih, ki svojo strast plačata z življenjem. Belgijski režiser Frank Van Laecke je zgodbo postavil v fotografski studio v Veroni leta 1945. Capellio, boter klana Capuletov, povabi svoje ljubljene na fotografsko portretiranje družine. Še preden je narejen prvi posnetek, zaslišimo pok pištole. Capuletov sin umre na zofi poleg njega. Začne se uvertura, v ozadju se zasliši Bellinijeva glasba, ki narekuje maščevanje ... Od najbolj znane Shakespearjeve verzije opera Capuleti in Montegi ne prinaša celotne zgodbe, pač pa zgolj zadnji dan življenja veronskih ljubimcev, pri čemer sta tu oba ženskega spola, ter občutek melanholije, ki se izteče v pretresljiv konec. Poleg osrednjih protagonistk Nuške Drašček Rojko in Nine Dominko so na odru blesteli še gostujoči tenorist, član reškega opernega ansambla, Aljaž Farasin kot Tebaldo, ter domača Peter Martinčič kot Cappelio in Slavko Savinšek kot Lorenzo. Soliste, zbor in orkester je vodil italijanski dirigent Roberto Gianola, poznavalec italijanske operne literature, posebno vzdušje pa sta predstavi dodali scenska podoba Philippa Miescha in klasični kostumi Belinde Radulović.

Capuleti in Montegi 1
Baletnik in koreograf Lukas Zuschlag je na premiero, za katero je ustvaril koreografijo, povabil svojo mamo Regino in očeta Hansa.
Darja Štravs Tisu

Capuleti in Montegi 2
Aljaž Farasin je tudi v vlogi Tebalda pokazal svoj mišičasti torzo, zanj pa je požel številne komplimente – tudi od članic opernega ansambla SNG Opere in baleta Ljubljana.
Darja Štravs Tisu

Capuleti in Montegi 3
Baletnik Petar Đorčevski z ravnateljem SNG Opere in baleta Stašem Ravterjem in umetniškim vodjem baleta Renatom Zanello, ki je stoje ploskal ustvarjalcem-
Darja Štravs Tisu

Capuleti in Montegi 4
Režiser Frank Van Laecke (četrti z leve) je po Katji Kabanovi, Luciji Lammermoorski in Devici Orleanski v ljubljanski operi postregel z novim presežkom.
Darja Štravs Tisu