veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Rad kolesari, teče in plava .. Odkrito.si

VIDEO: David Urankar - TO je zanj ključno!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Maja Založnik: »Verjetno sem slovenska rekorderka«

kl, 04.07.2022 11:00:29

Ne moreš je zgrešiti: prepoznaven, močan glas in pin-up stil. Skratka, Maja Založnik. Pevka je nase opozorila predvsem z nastopi v raznih šovih talentov, tako slovenskih kot tujih, in skupaj je zbrala nastope v kar desetih tovrstnih oddajah. Letos pa bo nastopila na najprestižnejšem slovenskem festivalu.

Delite na:
Maja Založnik: »Verjetno sem slovenska rekorderka«
Maja bo prvič nastopila na Slovenski popevki. Glede na njene sposobnosti, verjetno tudi ne zadnjič. M24

Maja je sicer prepevala že kot otrok, resneje pa se je z glasbo začela ukvarjati pri 18 letih v rokovski skupini. Od takrat do danes je preizkusila že več različnih glasbenih stilov – od rocka, džeza, soula in gospela do popa. Njen karierni vzpon pa so zaznamovali predvsem nastopi v različnih šovih talentov. Karaoke, Popstars, Bitka talentov, Slovenija ima talent, Misija Evrovizija – če naštejemo le nekatere, skupaj jih je bilo kar deset. »Verjetno sem rekorderka po tovrstnih udeležbah,« nam je veselo povedala, ko je gostovala v našem podkastu odkrito.si. »Ampak po teh desetih šovih najbolj šteje to, da zdaj ustvarjam in pojem svojo glasbo, svoje tekste, da pošiljam ljudem svoje sporočilo,« je dejala Maja, ki se trenutno izobražuje za učiteljico petja.

Sicer pa se te dni, poleg obilice rednih nastopov, pripravlja na še enega, na katerega je še posebej ponosna. Konec oktobra bo namreč prvič sodelovala na Popevki. »Da sem bila izbrana, je zame velika čast in dosežek,« pravi Maja, ki se bo na prestižnem festivalu predstavila s pesmijo Mika me, avtorja Žige Pirnata. Pesem bo malce hitrejšega, pop ritma, ki ga pri Maji, sicer zagovornico balad, nismo najbolj vajeni, toda zagotovo bo kos tudi temu.

maja-založnik, matevž-andročec-ževža, podcast-odkrito.si
Maja je bila gostja našega podcasta skupaj z raperjem Ževžo
M24