Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

V soboto v živo na odru Aristona!

kš, 06.02.2023 14:00:56

Sanremski festival lahko spremljate v živo na kanalu RAI 1.

Delite na:
V soboto v živo na odru Aristona!
Depeche Mode danes - čeprav je minilo kar precej let, ostajajo zvesti sami sebi in predvsem svoji glasbi. Profimedia

V soboto, 11. februarja, bo med gosti zaključnega večera festivala Sanremo tudi skupina Depeche Mode. »Zelo sem vesel, da lahko to objavim, saj sem velik oboževalec te skupine,« je v četrtek v večerni oddaji Tg1 dejal Amadeus, »nikoli pa si nisem mislil, da jih bom osebno spoznal. Njihove uspešnice že vrsto let predvajam po radiu in končno jih bom lahko napovedal tudi na našem odru. Britanska skupina bo tako obogatila niz velikih imen, ki se bodo zvrstila na odru Aristona. Poleg Britancev bo v soboto kot gost nastopil tudi italijanski velikan Gino Paoli.

Slišali bomo nekaj novega

Depeche Mode, ki so v svoji karieri prodali več kot sto milijonov plošč in so bili leta 2020 sprejeti v Dvorano slavnih rock & rolla, bodo na glasbenem festivalu sodelovali že četrtič: prvič leta 1986 v dneh izida Stripped, prve skladbe z albuma Black Celebration, drugič leta 1989 z Everything Counts in tretjič leta 1990 z Enjoy The Silence. V soboto bosta pevec Dave Gahan ter kitarist in klaviaturist Martin Gore menda predstavila prvi singel z novega albuma Memento Mori, prvega brez soustanovitelja in klaviaturista Andyja Fletcherja, ki je umrl 26. maja 2022.

Skupina na svojih zečetkih, v 80 letih prejšnjega stoletja.
Skupina na svojih začetkih, v 80. letih prejšnjega stoletja
Profimedia

Album bo izšel marca

»Projekt smo začeli pripravljati na začetku pandemije in njegove teme so bile neposredno navdihnjene s tistim časom,« je povedal Gore. »Po Fletchevi smrti smo se odločili nadaljevati, ker smo prepričani, da bi si to želel, in to je projektu dalo dodatno vrednost.« Gahan mu je pritrdil: »Fletchu bi bil ta album všeč. Komaj čakamo, da ga bomo delili z vami, in komaj čakamo, da ga predstavimo tudi v živo.« Izdaji albuma bo sledila istoimenska svetovna turneja.