Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Tehnoburleska Tatovi podob v Stari mestni elektrarni

T.P., 29.11.2021 12:32:36

Tatovi podob se napajajo iz dveh virov: aktualnosti (družbe) in samoironije. Prva sestavina je tista vitalna snov, ki tehnoburlesko pravzaprav ohranja pri življenju. Nenehno sklicevanje na aktualne dogodke, osebe ali konflikte je temeljno gonilo posameznih kabaretnih točk, ki z obilico samoironije, lucidne imitacije in samokritičnosti v namenoma popačeni/karikirani podobi izrisuje svet, ta pa ostaja sporočilno verodostojen in piker.

Delite na:
Tehnoburleska Tatovi podob v Stari mestni elektrarni
Serija posameznih točk, ki jih vsakič povezuje kvirovsko naravnan konferansje, se sestavlja v celoto celovečernega druženja nastopajočih in občinstva, med katerimi se pogosto spleta naelektreno zavezništvo, ključni temelj dogodka. Nada Žgank

18. novembra ste si lahko v Stari mestni elektrarni ogledalo Tehnoburlesko Tatovi podob. To so sodelavke in sodelavci, ki so v različnih oblikah sodelovali v preteklih letih, vzpostavili kot redni, modularni, presenetljivi, nikoli isti in predvsem umetniško družaben večer. V procesu dela so avtorji ambiciozno razmišljali in raziskovali »feministično postdramsko burlesko«.

Z večerom Tatovi podob nepretrgoma izdelujejo nove umetniške prispevke, komentarje in sporočila, ki neposredno nagovarjajo občinstvo, in se vrtijo okoli, znotraj in prek polja »feministična burleska«. Emanatova uspešnica je od leta 2013 doživela že več kot petdeset ponovitev tako doma kot v tujini, med njimi se je predstavila na Tednu slovenske drame, že dvakrat pa tudi v spremljevalnem programu Festivala Borštnikovo srečanje.

Z vztrajno prisotnostjo je dosegla povečanje interesa in zgradila svoje specifično občinstvo, ki večkrat pride na ponovitve. Ob vsaki ponovitvi sodeluje od 10 do 15 ustvarjalcev, večinoma samozaposlenih v kulturi. Predstava je bila že izvedena v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Cerknem, Hrastniku, nekajkrat pa je gostovala tudi na Hrvaškem. 

http://cdnm.m24.si/public/images/2021/09/30/8d45e7730a0c66304b08044c797fd2c5.jpeg