mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Slovenija <3 Avstralija

PR, 28.01.2020 13:43:00

Harvey Norman je preteklo soboto na pokritem parkirišču ljubljanske trgovine gostil dobrodelni piknik Slovenija <3 Avstralija. Podjetje je s prodajo tradicionalne avstralske jedi - sausage sizzle zbiralo prostovoljne prispevke za pomoč avstralskim gasilcem pri odstranjevanju posledic nepredvidljivega vremena, ki je v zadnjih mesecih prizadelo Avstralijo. Za tovrstno humanitarno akcijo so se v slovenski podružnici avstralskega podjetja odločili, ker se je na njih obrnilo večje število strank, poslovnih partnerjev in zaposlenih, kako lahko pomagajo. Dogodka so se udeležili tudi znani Slovenci, člani avstralske skupnosti v Sloveniji in prostovoljni gasilci Gasilske enote Slape – Polje. Zbrani donaciji bo ob zaključku akcije, 31. 1. 2020, svoj delež prispeval tudi Harvey Norman. Skupen znesek pa bo nato v celoti nakazan na račun NSW Rural Fire Service - gasilcem na najbolj prizadetem območju v državi.

Delite na:
Slovenija <3 Avstralija
. .

Avstralijo so v zadnjih mesecih držali v krempljih ognjeni zublji, kakršnim glede na obdobje trajanja in velikost območja še niso bili priča. Požarom, ki so več mesecev pustošili po državi in so bili usodni za rastje, živali ter ljudi, se je ta teden pridružilo še neurje s točo. Ker bo odstranjevanje posledic te naravne katastrofe obsežno, dolgotrajno in izjemno drago, so se v slovenski podružnici avstralskega podjetja Harvey Norman odločili, da organizirajo dobrodelno akcijo za zbiranje finančnih sredstev z imenom Slovenija <3 Avstralija.

harvey-norman-slovenija-za-avstralijo
.
harvey norman

K odločitvi za tovrsten projekt so botrovala številna vprašanja strank, poslovnih partnerjev in zaposlenih, kako in na kakšen način lahko pomagajo Avstraliji. Vodstvo slovenske podružnice Harvey Norman na čelu z direktorico Melisso Wilson je tako sklenilo, da s humanitarnim dogodkom poveže državi še na drugih ravneh. Odločili so se za pripravo piknika, ki bo avstralske okuse približal Slovencem in hkrati s slovenskimi donacijami prispeval k odpravi posledic neugodnih vremenskih razmer v Avstraliji.

V soboto, 25. 1. 2019, je med 10. in 15. uro na pokritem parkirišču ljubljanske trgovine Harvey Norman potekal dobrodelni piknik, kjer so obiskovalci za ceno prostovoljnega prispevka lahko kupili pravi avstralski sausage sizzle - tradicionalno avstralsko jed iz upognjenega kosa kruha, na žaru pečene klobase, popečene čebule, gorčice in kečapa. Poleg klasične verzije je bila za obiskovalce na voljo tudi vegetarijanska različica. Vse sestavine in pripravo hrane je zagotovil Harvey Norman, medtem ko so za otroško animacijo in veselo vzdušje poskrbeli prostovoljni gasilci Gasilske enote Slape – Polje.

Harvey Norman Slovenija za Avstralijo (1).jpg
.
.

Na dogodku je bilo videti številne člane avstralske skupnosti v Sloveniji in znane slovenske obraze, med njimi televizijsko voditeljico Lorello Flego ter ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu, gospoda Petra Jožefa Česnika. Povabilu na dogodek se zaradi zadržanosti ni mogel odzvati avstralski veleposlanik Richard Sadleir, ki območje Slovenije pokriva z Dunaja. V svoji izjavi se je za tovrstno iniciativo zahvalil podjetju Harvey Norman in vsem slovenskim podpornikom Avstralije, ki ji v tem težkem času stojijo ob strani s svojo podporo, sožalji in velikodušnimi prispevki.

harvey-norman-slovenija-za-avstralijo
.
harvey norman

Donirana sredstva bodo v celoti nakazana na račun avstralskih gasilcev – NSW Rural Fire Service. Ti delujejo na območju Avstralije, ki je bilo v času naravnih katastrof najbolj prizadeto. Vsi, ki se dogodka niste udeležili, a bi vseeno želeli prispevati, lahko to storite med 23. in 31. 1. 2020 v vseh trgovinah Harvey Norman v Sloveniji, kjer boste pri blagajni našli posebno - za ta namen pripravljeno škatlo. Prostovoljne prispevke pa lahko nakažete tudi na račun SI56 3300 0001 0431 953, odprt pri Addiko Bank d.d., BIC banke: HAABSI22, koda namena: CHAR, namen: Dobrodelna akcija, imetnik računa: Harvey Norman Trading d.o.o. Letališka 3D, 1000 Ljubljana.

Harvey Norman Slovenija za Avstralijo (14).jpg
.
.

Ob koncu akcije, 31. 1. 2020, bo zbranim finančnim sredstvom svoj delež prispeval tudi Harvey Norman Slovenija in nato zbran denar v celoti predal gasilski enoti NSW Rural Fire Service.