Tablete Svet24.si

Mama je hčerki pomagala pri splavu, zdaj so jo ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

TRio Odkrito.si

TikTok hit - Todosovski, Avdić, Obrez

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Skupnega nastopa na Evroviziji 2024 ne bo

A.M., 01.06.2023 13:45:09

Pesem Waterloo bo leta 2024 slavila abrahama!

Delite na:
Skupnega nastopa na Evroviziji 2024 ne bo
Skupina Abba ob obletnici zmage na Evroviziji izključuje skupen nastop na tem tekmovanju. Profimedia

Prihodnje leto bo minilo pol stoletja, odkar je švedska skupina Abba s pesmijo Waterloo zmagala na tekmovanju za pesem Evrovizije v Brightonu v Združenem kraljestvu. Švedska bo takrat gostiteljica tega tekmovanja, moški del skupine, Björn Ulvaeus in Benny Andersson, pa je v pogovoru za britanski BBC izključil možnost, da bi skupina znova združena stala na evrovizijskem odru.

»Ne želim«

Björn Ulvaeus in Benny Andersson sta tudi izključila možnost, da bi napisala pesem za nastop Švedske na evrovizijskem tekmovanju prihodnje leto. Ulvaeus in Andersson, ki sta se zaobljubila, da ne bosta nikoli več na koncertni turneji, sta menda v preteklosti zavrnila ponudbo v višini milijarde ameriških dolarjev za sto nastopov ob prelomu tisočletja. Za BBC sta še povedala, da ne želita skupnega nastopa z ženskim delom skupine, pevkama Agnetho Fältskog in Anni-Frid Lyngstad, niti za en večer. »Ne želim,« je povedal Andersson. »In če ne želim jaz, tudi drugi ne bodo. Za vse štiri je enako - če nekdo reče ne, je to ne,« je še povedal. »50 let skupine Abba lahko praznujemo, ne da bi bili na odru,« je dodal Ulvaeus.

Abba
Agnetha, Bjorn, Benny in Anni so se nazadnje predstavili skupaj pred letom dni na otvoritvi posebne zgodbe Abba Voyage, ki je v bistvu virtualna koncertna različica, kjer imajo glavno besedo digitalni avatarji.
Profimedia

30. obletnica

Ob tem ni odveč, če se spomnimo, na kakšen način so obeležili 30. obletnico zmage s skladbo Waterloo. Takrat se je v polfinalnem izboru Evrovizije zgodila svetovna premiera videospota skupine Abba z naslovom The Last Video. Ne gre za običajen glasbeni videospot, saj ima obliko kratkega filma, skozi katerega so želeli prikazati zgodbo, v kateri so imele glavno besedo »Abba lutke«. Čeprav je bila videozgodba narejena nekoliko prej, so vendarle iskali pravi čas za predstavitev videoposnetka svetu. Genialna rešitev se je na koncu ponudila kot na dlani … Premiera se je zgodila v okviru Evrovizije 2004, in sicer ob 30. obletnici zmage skupine Abba, ki je leta 1974 prepričala s skladbo Waterloo.

Večne Abbine melodije

Kljub temu da je skupina razpadla že v začetku 80. let minulega stoletja, so s svojimi zimzelenimi uspešnicami vse do danes ohranili zvesto bazo oboževalcev. Skupina je v pol stoletja prodala več kot 400 milijonov albumov. Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Dancing Queen, The Winner Takes It All, Take a Chance on Me ter premnoge druge.

abba
Skupina Abba je slavila leta 1974, in sicer v angleškem Brightonu. Skladba Waterloo je ob 50. obletnici Evrovizije postala najboljša evrovizijska skladba vseh časov.
Profimedia

Po zmagi skupine Abba leta 1974 je Švedska na Evroviziji zmagala še petkrat, vključno z letošnjo zmago v angleškem Liverpoolu.