nina krajnik matej pusnik Svet24.si

Nekdanji svetovalec moravškega župana o napadu ...

vladimir putin Svet24.si

Vojne ne bi bilo, če bi Putin bil ženska

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

legat Ekipa24.si

Grozno: Nemška legenda bo ostala brez jajca, ...

nikolina tutić poroka Njena.si

Nikolinin mož ima dva otroka z drugo tekmovalko

dragic Ekipa24.si

Dragić nasmejal vse! Imamo poseben plan za prihod...

Skupina Joker Out drugo leto zapored izvajalec leta

A.M., 18.05.2022 12:00:32

Podelitev glasbenih nagrad!

Delite na:
Skupina Joker Out drugo leto zapored izvajalec leta
Zlato piščal za izvajalca leta 2021 je drugič zapored prejela skupina Joker Out. Mediaspeed

V Stolpu Škrlovec v Kranju so že osmič podelili edine slovenske glasbene nagrade zlata piščal, in sicer za najvidnejše ustvarjalne glasbene dosežke v letu 2021. O zmagovalcih v štirih kategorijah so odločale točke članov strokovne glasbene akademije, ki so ocenjevali več kot 2000 prijavljenih glasbenih del. Zmagovalce v posamičnih kategorijah so na podelitvi naznanili lanskoletni prejemniki zlatih piščali.

Joker Out

Zlate piščali za izvajalca leta so se znova razveselili v priljubljeni shagadelični skupini Joker Out, ki so v preteklem letu poleteli na krilih težko pričakovanega prvega albuma Umazane misli z desetimi uspešnimi skladbami, kot so Gola, Omamljeno telo in Umazane misli. »Vztrajaš in delaš, v kar verjameš, in če to ljudje začutijo, je to to,« so o svojem hitrem vzponu povedali v Joker Outu. In recept za polne Križanke? »Ko jih enkrat napolniš, jih potem vedno napolniš,« so dobre volje člani zasedbe Joker Out, ki merijo, kot sami pravijo, v prihodnje še na zlato piščal za album leta in za življenjsko delo.

zlata-piščal-2022
Zlato piščal za album leta 2021 so prejeli Koala voice - Plata.
Mediaspeed

Prjatučki

Z zlato piščaljo za skladbo leta je bila nagrajena pesem Prjatučki novomeške indie rock skupine MRFY, pod katero so se podpisali člani zasedbe sami. Skladba, izdana konec lanskega poletja, govori o prijateljstvu in ljubezni, ki nikoli ne ugasne. »Vsi, ki smo tukaj, že rešujemo svet. Zahvala gre vsem, ki kljub težavam vztrajamo in držimo svet glasbe pokonci,« so povedali MRFY in napovedali še veliko dobre glasbe.

Plata

Indie zasedba Koala Voice je domov odnesla zlato piščal za album leta, in sicer za njihov četrti studijski album z naslovom Plata. Album četverice, ki deluje od leta 2010, ponuja trinajst pesmi v treh jezikih, med njimi so pesmi Vukovi, Spagettification in Vertigo. »Pobeg v studio za štirinajst dni je bil v času korone za nas nujen, verjetno tudi za druge. In to je, kot je videti, blagodejno vplivalo na vse nas. Zmagali smo v kategoriji, v kateri smo si najbolj želeli,« so povedali člani skupine Koala Voice ob prejemu nagrade za album leta.

zlata-piščal-2022
Skladbo leta 2021 so posneli MRFY - Prjatučki.
Mediaspeed

Akademija je nagrado za življenjsko delo podelila Janiju Kovačiču, ki se je za izkazane časti zahvalil, a nagrado prijazno zavrnil. Kovačič je namreč po razmisleku sklenil, da je taka nagrada preuranjena in da so po njegovem mnenju nekateri drugi bolj upravičeni do nagrade.

Hauptman

Zlato piščal za novinca leta pa je prejel vsestranski jazzovski pevec Žan Hauptman, ki z glasbenimi prijatelji ustvarja pod imenom Hauptman. Januarja se je predstavil s svojim albumskim prvencem Finished, not perfect, na katerem je petnajst skladb. »Popolnoma sem presenečen, srce mi razbija,« je bil prvi odziv vsestranskega Žana Hauptmana. »Konkurenca v obeh kategorijah, v katerih sem bil nominiran, je bila zelo močna, že sami nominaciji sta mi bili v veliko čast. Zmage sem izjemno vesel.«

zlata-piščal-2022
Novinec leta 2021 je postal Žan Hauptman.
Mediaspeed