1_jan plestenjak Dobra karma

'Neprestano sem bolan, vsak dan imam druge ...

zan1 Svet24.si

Žan Papič: »Komiki smo varnostniki politikov«

dominik strakl Reporter.si

Žan Mahnič dobil naslednika na vrhu podmladka ...

janez jansa tw Svet24.si

Se nam zaradi novega seva obeta ponovno ...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

raiven Odkrito.si

Bi prepoznali to nenaličeno slovensko glasbenico?

Karmen Sunčana Lovrić, gabi boban Njena.si

Igralka serije Šverc komerc spregovorila o ...

Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film

kl, 25.11.2020 16:00:20

Internet smo na žalost, ob vseh potencialih, ki jih nudi, ljudje izkoristili tudi za širjenje negativnih čustev. Tarča napadov je postal tudi fantazijski film z Angelino Jolie.

Delite na:
Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film
Angelina Jolie v filmu Come Away youtube

Ko jima umre starejši brat, morata Peter in Alica rešiti svoja starša pred obupom. Zatečeta se v svet domišljije in izkaže se, da je Peter v resnici Peter Pan iz dežele Nikjer in nikoli, Alica pa Alica iz Čudežne dežele.

Lepa fantazijska pravljica, kajne? Kako bi ji lahko kdo kaj očital ... Pa vendar temna stran interneta sedaj odmeva od zgražanja. V filmu "Come Away", kjer eno izmed vidnejših vlog igra slavna Angelina Jolie, sta glavna junaka, Peter in Alice, namreč temnopolta.

Igrata ju Keira Chansa (Alica) in Jordan A. Nash (Peter)

Sicer to ni nekaj novega, rasistične napade so doživeli tudi že drugi filmi, kjer vloge, kjer klasične like, ki so izvorno svetlopolti, igrajo temnopolti igralci.

Ali ste vedeli? Temnopolti in svetlopolti ljudje se genetsko razlikujejo veliko manj kot na primer čivava in buldog.

Poleg negativnih, rasističnih komentarjev pa napadalci, ki jih moti barva kože filme, ki so jih zmotili s svojim kastingom, množično zmanjšujejo njihove ocene na filmskih portalih kot sta na primer IMDB ali Rotten Tomatoes. Tako imenovani "review-bombing" ("bombardiranje z oceno") je nekaterim postal glavno orožje, ki ga niso deležni samo filmi, pač pa tudi serije in celo videoigre.

Zanimivo pri tem pa je to, da je za nekatere ljudi bolj sprejemljivo, da v filmih gledajo govoreče mačke ali zajce, kot pa ljudi, ki se od njih razlikujejo le po barvi kože.