maček Dobra karma

Osupljive psihične sposobnosti živali. Mačke, ...

princ harry, meghan markle Svet24.si

Vse je res! Harry in Meghan na Oprah popolnoma ...

ziga turk pl1 Reporter.si

Žiga Turk: Levica je uničila vlado, zdaj bo še ...

revščina Svet24.si

Država, jih slišiš? Oni so bili in ostajajo ...

DR_1 Necenzurirano

UKC Maribor: stotina zdravnikov lahko med ...

Petra Kerčmar 1 Njena.si

Prerojena Petra Kerčmar

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Maja je srečno zaljubljena

Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film

kl, 25.11.2020 16:00:20

Internet smo na žalost, ob vseh potencialih, ki jih nudi, ljudje izkoristili tudi za širjenje negativnih čustev. Tarča napadov je postal tudi fantazijski film z Angelino Jolie.

Delite na:
Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film
Angelina Jolie v filmu Come Away youtube

Ko jima umre starejši brat, morata Peter in Alica rešiti svoja starša pred obupom. Zatečeta se v svet domišljije in izkaže se, da je Peter v resnici Peter Pan iz dežele Nikjer in nikoli, Alica pa Alica iz Čudežne dežele.

Lepa fantazijska pravljica, kajne? Kako bi ji lahko kdo kaj očital ... Pa vendar temna stran interneta sedaj odmeva od zgražanja. V filmu "Come Away", kjer eno izmed vidnejših vlog igra slavna Angelina Jolie, sta glavna junaka, Peter in Alice, namreč temnopolta.

Igrata ju Keira Chansa (Alica) in Jordan A. Nash (Peter)

Sicer to ni nekaj novega, rasistične napade so doživeli tudi že drugi filmi, kjer vloge, kjer klasične like, ki so izvorno svetlopolti, igrajo temnopolti igralci.

Ali ste vedeli? Temnopolti in svetlopolti ljudje se genetsko razlikujejo veliko manj kot na primer čivava in buldog.

Poleg negativnih, rasističnih komentarjev pa napadalci, ki jih moti barva kože filme, ki so jih zmotili s svojim kastingom, množično zmanjšujejo njihove ocene na filmskih portalih kot sta na primer IMDB ali Rotten Tomatoes. Tako imenovani "review-bombing" ("bombardiranje z oceno") je nekaterim postal glavno orožje, ki ga niso deležni samo filmi, pač pa tudi serije in celo videoigre.

Zanimivo pri tem pa je to, da je za nekatere ljudi bolj sprejemljivo, da v filmih gledajo govoreče mačke ali zajce, kot pa ljudi, ki se od njih razlikujejo le po barvi kože.