benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Samuel Hudl: »Priscilla nam je dala najvišje priznanje!«

kš, 20.07.2022 13:00:52

»Priscilla je bila navdušena, ker nismo 'še eni' imitatorji!«

Delite na:
Samuel Hudl: »Priscilla nam je dala najvišje priznanje!«
Sam's Fever - Priscilla jim je povedala, da je izjemno vesela, da smo se distancirali od Elvisovih imitacij. oi

V teh dneh, ko na filmskih platnih odmeva visokoproračunska biografska drama ELVIS, v kateri glavni vlogi prevzameta Austin Butler in oskarjevec Tom Hanks, smo poklepetali z vodjo glasbene skupine Sam's Fever, Samuelom Hudlom, ki je bil eden tistih, ki je v roke segel sami Priscilli Presley.

Samuel je Priscillo spoznal pred nekaj leti na križarjenju, kjer so se družili z največjimi oboževalci in zvezdniki, povezanimi z Elvisom Presleyjem. Tudi s Priscillo Presley. »Osebno sem se z Elvisovo glasbo srečal pri 14 letih, ko sem v očetovi zbirki plošč odkril Elvisov singel z naslovom Bringin' It Back in pesem Pieces Of My Life na strani B. Ob poslušanju te plošče me je njegova glasba popolnoma prevzela. Od takrat sem začel Elvisa odkrivati zase na način, ki je bil takrat, v 80. letih, običajen. Odkriti vsak njegov komad posebej je bilo pravo doživetje in toliko bolj dragoceno. V primerjavi z današnjim časom, ko v sekundi lahko najdeš vse na spletu. Bend pa se je intenzivno z Elvisovo glasbo srečal prek moje predstavitve. Elvisa so vsi poznali, malo manj pa obseg njegovega glasbenega ustvarjanja. Vsak član benda je našel nekaj zanimivega zase,« se začetkov spominja Samo.

samuel-hudl, skupina-sam's-fever
Samuel Hudl in Priscila Presley. Samo o Priscilli govori s posebnim žarom v očeh.
oi

Film ga ni pustil ravnodušnega

S člani skupine so si Elvisov film seveda že ogledali. »Film zelo kritično opisuje odnos med Elvisom in njegovim menedžerjem Tomom Parkerjem. Poznavalci Elvisa in njegovega življenja bodo marsikateremu dejstvu prikimali, nekateri, ki ga manj poznajo, pa so si mogoče predstavljali film, v katerem je vključno z vsemi klišeji opisano Elvisovo bogato glasbeno in zasebno življenje, a ni tako,« pripoveduje poznavalec in doda, da so bile nekatere časovnice malo spremenjene, najbrž zato, da je zgodba bolje stekla, kar pa ne vpliva na avtentičnost.

S člani skupine so si Elvisov film seveda že ogledali
S člani skupine so si Elvisov film seveda že ogledali.
oi

»Priti bližje do Elvisa kot srečati Priscillo je skoraj nemogoče!«

Samo govori o Priscilli s posebnim žarom v očeh, saj je eden redkih Slovencev, ki je imel izjemno čast, da jo je spoznal. »Prvič smo se s Priscillo srečali pred šestimi leti na TCB-križarjenju po Jadranskem in Sredozemskem morju. Seveda je potem sledilo še srečanje na Dunaju leta 2017, leto pozneje spet na križarjenju, ker smo se družili tudi z Elvisovimi glasbeniki,« se srečanj spominja Samo.

In največje priznanje? »Povedala nam je, da je izjemno vesela, da smo se distancirali od Elvisovih imitacij. Ogledala si je naš koncert leta 2016, izjemno pa je pohvalila tudi naš drugi album z naslovom Fever, na katerem smo izdali pesem, ki smo jo posneli skupaj z Elvisovem kitaristom Jamesom Burtonom.«

samuel-hudl, skupina-sam's-fever
Samuel Hudl se je z Elvisovo vdovo družil tudi na križarjenju.
oi

20. AVGUST 2022 OB 20.30, AVDITORIJ PORTOROŽ

KONCERT: I REMEMBER ELVIS

Ne zamudite fenomenalnega koncerta v Avditoriju Portorož v soboto, 20. avgusta 2022, kjer bo skupina Sam's Fever nastopila ob 45. obletnici smrti kralja rock'n'rolla z naslovom I remember Elvis. Portorož.

samuel-hudl, skupina-sam's-fever
Sam's Fever - nastopili bodo ob 45. obletnici Elvisove smrti.
oi