korupcija Svet24.si

Slovenija glede zaznave korupcije tik pod vrhom

Izanka prometna nesreča Svet24.si

V celjskem zaporu naj bi si sodil morilec ...

tonin voijaki vaja Reporter.si

Minister Tonin pod trumo vojakov: mu res ni ...

Poškodovana ograja Svet24.si

FOTO: Ugotovili, kdo je v Radljah ponoči ukradel ...

aleš-hojs Necenzurirano

Hojs ima novo divizijo za tajno prisluškovanje

hiša, krsta, coffin-house Odkrito.si

FOTO: Edini na svetu, ki živijo v KRSTI!

Big Foot Mama 1 Odkrito.si

BIG FOOT MAMA: »Počutili smo se, kot da bi nam ...

Poletna noč 2021: Poklon Tadeju Hrušovarju

Alesh Maatko, 06.06.2021 10:00:26

Tradicionalna prireditev bo 21. junija na Kongresnem trgu!

Delite na:
Poletna noč 2021: Poklon Tadeju Hrušovarju
Dejvi je napisal preko 400 skladb za različne izvajalce, ki so nastopali na številnih zabavno-glasbenih festivalih. Zaklop

Tradicionalni gala koncert, posvečen vstopu v poletje, bo letos v znamenju izjemnega slovenskega glasbenika, skladatelja in pevca Tadeja Hrušovarja. Svojo glasbeno pot je začel v priljubljenem celjskem ansamblu The Fellows, leta 1966 se je pridružil skupini Bele vrane. Po njihovem razpadu je leta 1975 ustanovil Pepel in kri; že prvo leto je zastopala Jugoslavijo na Evroviziji z eno največjih uspešnic slovenske glasbe, pesmijo Dan ljubezni. Bil je prvi urednik oddaje Pop delavnice, ki je odkrivala nove talente in spodbujala slovensko glasbeno ustvarjalnost, v zadnjih letih pa je deloval kot producent v glasbenem programu Radia Slovenija. Tadej Hrušovar, za prijatelje Dejvi, je zapustil obsežen glasbeni opus. Napisal je več kot štiristo skladb, pesmi izpod njegovega peresa pa so se trajno zapisale v slovensko glasbeno zgodovino. Med najbolj znane spadajo Pesem za dinar, Dekle iz Zlate ladjice, Po bitki so generali vsi, Enakonočje, Ljudje pomladi, Ljubljanski grad, Sonce pomladi, Dan ljubezni in druge.

Večne uspešnice

Na koncertu bomo lahko 21. junija na Kongresnem trgu prisluhnili tudi Hrušovarjevim uspešnicam za druge – za skupini Hazard in Pop Design, Ditko Haberl, Heleno Blagne, Moni Kovačič in Ota Pestnerja ter mnoge druge. Prepevali pa jih bodo Nuša Derenda, Helena Blagne, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Pepel in kri, Eroika, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin ter Mladinski pevski zbor RTV Slovenija.

Ditka Haberl
Posebna gostja Poletne noči 2021 bo Ditka Haberl.
Mediaspeed

Spomnimo. Radiotelevizija Slovenija je poletno prireditev Poletna noč prvič organizirala na pobudo Jureta Robežnika, in sicer v posvetilo ob smrti Majde Sepe, nadaljevala pa z obeleževanjem obletnic velikih imen slovenske popevke – skladateljev, tekstopiscev, pevcev. Gala koncert Poletna noč, ki vsako leto nastane v koprodukciji RTV Slovenija in Festivala Ljubljana, je postal že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe.