Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Pogreb kraljice Elizabete II. stal 185 milijonov evrov

kš, 23.05.2023 20:45:53

Delite na:
Pogreb kraljice Elizabete II. stal 185 milijonov evrov
Večino stroškov, okoli 85 milijonov evrov, je imelo notranje ministrstvo, ki je bilo odgovorno za varnostne ukrepe med pogrebom. Profimedia

Državniški pogreb britanske kraljice Elizabete II. in spremljajoči dogodki so davkoplačevalce stali približno 162 milijonov funtov oziroma 186,7 milijona evrov, je sporočilo finančno ministrstvo v Londonu. Ob tem je pojasnilo, da je imelo skoraj polovico stroškov notranje ministrstvo, ki je bilo odgovorno za varnostne ukrepe.

»Prednostna naloga vlade je bila zagotoviti, da so ti dogodki potekali nemoteno in z ustrezno stopnjo dostojanstva, hkrati pa ves čas zagotavljati varnost javnosti,« je po poročanju britanskega BBC v odgovoru na poslansko vprašanje poudaril namestnik finančnega ministra John Glen.

Britansko finančno ministrstvo je ob tem v izjavi pojasnilo, da je imelo skoraj polovico stroškov (74 milijonov funtov oziroma več kot 85 milijonov evrov) notranje ministrstvo, ki je skrbelo za varnost. Precejšnje stroške je imelo tudi ministrstvo za kulturo, medije in šport, in sicer 57 milijonov funtov oziroma več kot 65 milijonov evrov.

Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra, nasledil jo je njen sin Charles, zdaj kralj Karel III. Slovo od kraljice se je v Združenem kraljestvu 19. septembra sklenilo z državniškim pogrebom, ki se ga je udeležilo več sto tujih voditeljev. Po pogrebnem bogoslužju v Westminstrski opatiji se je pokojni kraljici na londonskih ulicah poklonilo na stotisoče ljudi. Pokopali so jo v spominski kapeli svetega Jurija na gradu Windsor.

Pogreb britanske kraljice Elizabete II. in spremljajoči dogodki so stali davkoplačevalce približno 1
Pogreb britanske kraljice Elizabete II. in spremljajoči dogodki so davkoplačevalce stali približno 186,7 milijona evrov, je sporočilo britansko finančno ministrstvo.
Profimedia