reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Pestro poletje in kmalu tudi nova pesem!

M.K., 18.08.2022 13:00:00

Mladi in energični Urban, ki je s svojim glasom Slovenijo že pred leti navdušil na šovu talentov, uživa v izredno uspešnem in polno zasedenem poletju. Poleg več odrskih nastopov na teden nam pripravlja še novo pesem in svež videospot. Ta konec tedna pa ga bomo lahko srečali na prazniku grozdja in vina v Dornberku.

Delite na:
Pestro poletje in kmalu tudi nova pesem!
Urban Vidmar in člani skupine Zvita Feltna so že dolgo dobri prijatelji. Borna Anušič

Poletna uspešnica v pečici

Za Urbanom je delovni konec tedna, saj so snemali videospot za njegovo novo pesem Pelji me domov. Tokrat v nekoliko country izvedbi in seveda zanj že značilni ljubezenski tematiki. »Fantje me lovijo in preganjajo, saj si želijo, da grem z njimi tako kot o navadi na zabavo. A jaz si tokrat želim le prebiti nekaj časa na samem s svojim dekletom. Hočem le, da me odpelje domov,« nam je jedrnato povzel vsebino nove pesmi, ki se bo smiselno tudi povezovala z videospotom, ki so ga snemali na njemu domači Primorski.

V videospotu mu je družbo delalo tudi »skrivnostno dekle«, kot jo je opisal Urban, njenega imena pa nam še ni želel razkriti. Pri ustvarjanju sveže poletne pesmi pa je sodeloval s »fanti«, kot jim pravi – pri besedilu mu je pomagal prijatelj in priznani pisec besedil Rok Lunaček, pri glasbi Theo Čebron, kitarist priljubljene skupine Zvita Feltna, pri aranžmaju pa producent Blaž Hribar.

Praznik grozdja in vina 1 Urban Vidmar
/
Charli Events

zvita feltna.jpeg
zvita feltna
revija zvezde

Več nastopov in rekordne udeležbe

Urban je vse poletje polno zaposlen z nastopi po celotni Sloveniji. Zaupal nam je, da je imel še največ dela junija, ko so bili po dolgem obdobju epidemije ljudje zares željni (in žejni) dobrega žura. To se je poznalo ne le po številu prireditev, pač pa tudi po rekordni udeležbi, kar ga je povsem »napolnilo z energijo in novim zagonom za ustvarjanje,« še pravi glasbenik.

»V Sloveniji pa nastane velika težava, ker se organizatorji ne znajo pogovarjati med seboj in v območju petih sosednjih vasi priredijo pet različnih dogodkov s koncerti na isti dan. To škodi tako organizatorjem samim kot glasbenikom – saj je nemogoče, da smo prisotni na vseh, čeprav je povpraševanje. Žal lahko v istem dnevu nastopimo le na enem, mogoče dveh, tistih, ki nas rezervirajo prvi,« je povedal Urban in dodal, da takšna praksa »tudi za obiskovalce ni idealna, saj bi si z veseljem ogledali več koncertov v bližini svojega doma in uživali v glasbi več izvajalcev, a to ni mogoče, če se dogajajo ob istem času«.

To soboto bo s svojim glasom razveseljeval svate na poroki, že takoj naslednji konec tedna (27. 8.) pa nastopil na občinskem prazniku v Sežani, kjer bodo gledalce zabavali še Big Foot Mama.

JOKER OUT-BARVE OCEANA.jpg

Ta konec tedna vsi v Dornberk

KŠ Klub Charli bo tudi letos organiziral Praznik grozdja in vina v Dornberku, ki so ga lani priredili po več kot tridesetih letih. V petek, 19. 8. 2022, bo v Dornberk prišel Vlado Kalember in s skupino Srebrna krila zapel Vino na usnama ter mnoge druge uspešnice. Prav z njim je bila to v nekdanji Jugoslaviji ena izmed najpopularnejših zasedb, ki je že s prvim albumom podrla vse prodajne rekorde. Za še več nostalgije bo poskrbela skupina Prizma, ki je vrhunec kariere dosegla leta 1979 z albumom Pogum. Zasedba je sodelovala z največjimi imeni slovenske glasbe in kar dvakrat zapored zmagala na MMS-ju.

V soboto, 20. 8. 2022, bosta za zabavo poskrbeli dve trenutno najbolj zaželeni skupini na slovenskih odrih, ki kot za šalo razprodajata svoje koncerte. Prepevali bodo Umazane misli ter Gin in tonic – prihajata namreč skupini Joker Out in Zvita feltna. S slednjo bo na oder stopil tudi Urban in zapel pesem ali dve.

V nedeljo, 21. 8. 2022, pa bodo poskrbeli za vse generacije: s tombolo, srečelovom, stojnicami, napihljivimi igrali in otroškim programom, svoja vrata pa bo odprl tudi PGD Dornberk. Za lačne sladokusce bo poskrbela ekipa Cotič, ki se je že večkrat izkazala tudi na svetovni ravni. V večernih urah bo prireditev popestrila voditeljica priljubljenih oddaj in odlična glasbenica Darja Gajšek s skupino Prestiž.

Praznik grozdja in vina 2 Urban Vidmar
/
Charli Events