favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

O človeški nevoščljivosti

kš, 06.12.2022 17:45:09

Videospot je snemal, režiral, montiral ter obarval nadobudni filmar iz Izole, Drillov brat, Alan Bučar Vukšić.

Delite na:
O človeški nevoščljivosti
Drill Alan Bučar Vuksić

Drill je umetniški nadimek Andreja Bučarja, enaintridesetletnega raperja iz Izole, tekstopisca, producenta, ustanovitelja glasbene založbe Komora in režiserja svojih videospotov, ki se z glasbo ukvarja že od svojega desetega leta.

Izoljan je do danes izdal že pet studijskih solo albumov ter dva v sodelovanju z drugimi izvajalci. Njegov zadnji, peti album z naslovom Rojeni, da blestimo, je izšel maja letos. Od takrat dalje nastopa na istoimenski turneji po Sloveniji, za katero tudi snema prvi slovenski dokumentarec o rap turneji.

drill
Drill
Alan Bučar Vuksić

Nova skladba z naslovom Bedni narod je nastala v sodelovanju s pionirjem hip hopa na območju bivše Jugoslavije, Juiceom, o katerem Drill pravi: »Juice je meni ter mnogim drugim rap izvajalcem na Balkanu že od naših ranih začetkov velik navdih.«

Prav tako je skladbi dodal svoj pečat tudi za raperja osebno najboljši kitarist pri nas, Tadej Košir »Stalker«, ki je pesem oplemenitil s solažo na električni kitari in pesmi dodal zelo nenavaden in izviren aranžma za ta glasbeni žanr.

Besedilo govori o človeški nevoščljivosti do tujih uspehov in ranljivo, a obenem ostro kritizira tovrstno početje. Refren pesmi nagovarja zavistni narod ter sprašuje po vzroku njihove nevoščljivosti in njihove želje, da bi drugim spodletelo pri uresničevanju njihovih sanj.

drill
Tadej Košir
Alan Bučar Vuksić

»Gre za zavedanje, da se nekateri ljudje v naši bližini pretvarjajo, da nam stojijo ob strani, hkrati pa komaj čakajo, da nam zarijejo nož v hrbet v želji, da nam spodleti,« dodaja glasbenik.

V videospotu, ki je že Drillov deveti, se vsi trije sodelujoči izvajalci pojavljajo na neobičajnih lokacijah. »Želeli smo prikazati čistost in umirjenost skladbe na dvorišču belega piranskega samostana, staro beneško arhitekturo v Trstu, Besenghijevo palačo v Izoli, prostrani travnik pod Slavnikom ter vožnjo v praznem kupeju starega vlaka, v katerem je prikazano, kako pišem besedilo,« opiše svoj pogled na vizualno upodobitev pesmi. 

drill
Juice in Drill
Alan Bučar Vuksić