princ filip Svet24.si

To je edina slaba stvar, ki jo je imel o kraljici ...

slovenska policija, marica, splosna Svet24.si

Ženska z lončkom ji je denar iztrgala iz rok in ...

Tito in Jovanka Reporter.si

Obračun na rdečem dvoru: ljubosumna Jovanka ...

Jani Ivanuša Svet24.si

Jelinčičev poslanec pijan za volanom

jelko-kacin Necenzurirano

Kdo je 300 prvorazrednih za cepljenje

potresna ogroženost 1000 let Odkrito.si

Ali Slovenijo čaka rušilni potres?

Najstnica.si

Ta izjemen telefon ima vse, kar potrebuješ!

Na Sanremu tudi Laura Pausini in Zlatan Ibrahimović

A. M. / STA, 02.03.2021 15:30:09

V Sanremu na italijanski rivieri se bo drevi začel 71. festival italijanske kancone. Prvič v zgodovini festivala v gledališče Ariston zaradi pandemije koronavirusa gledacem ne bo dovoljen vstop.

Delite na:
Na Sanremu tudi Laura Pausini in Zlatan Ibrahimović
Nogometaš Zlatan Ibrahimović je že prispel v priljubljeno obmorsko mesto. Profimedia

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so pravila stroga tako za nastopajoče kot goste: objem je strogo prepovedan, rože in nagrade bodo jemali iz vozila in jih ne bo več dajal moderator, mikrofone in druge odrske predmete pa bo treba nenehno razkuževati. Vsi zaposleni, razen moderatorjev in umetnikov na odru, bodo morali nositi obrazne maske. Sprejeli bodo največ 70 novinarjev in 20 fotografov.

Šest večerov bosta vodila zvezdnik Amadeus in komik Rosario Fiorello, kot gosta pa sta napovedana pevka Laura Pausini in nogometaš Zlatan Ibrahimović.

Nekateri umetniki so kritizirali odločitev, da v gledališču ne bo oboževalcev kancone. "Sanremo brez občinstva je kot molitev papeža brez vernikov na Trgu svetega Petra," je komentiral veteran festivala Albano Carrisi z umetniškim imenom Al Bano, ki je na njem 16-krat sodeloval sam in v duetu z nekdanjo ženo Romino Power. Je pa prepričan, da bo festival uspel. "Vsi Italijani so zvečer prisiljeni ostati doma. Gledanost bo ogromna," je napovedal 77-letnik.

sanremo-2021
Festivalski vodja Amadeus.
Profimedia

Manekenka Naomi Campbell je udeležbo odpovedala!

Med gosti, ki bodo v teh dneh obiskali gledališče Ariston, bo pevka Laura Pausini, ki je v nedeljo osvojila zlati globus za pesem Io Si v filmu La vita davanti a se italijanskega režiserja Edoarda Pontija s Sophio Loren v glavni vlogi. Pričakujejo tudi švedskega nogometaša Ibrahimovića, manekenka Naomi Campbell pa je udeležbo odpovedala.

Festival v Sanremu je najbolj priljubljeno pevsko tekmovanje v Italiji, ki pred zaslone zvabi številne gledalce. Mnogim italijanskim zvezdnikom, kot so Adriano Celentano, Zucchero in Eros Ramazzotti, je bilo odskočna deska za mednarodno kariero. Letos bodo na njem tekmovali Aiello, Annalisa, Orietta Berti, Bugo, Fulminacci, Gaia, Noemi in drugi.

sanremo-2021
Amadeus napoveduje Lauro Pausini.
Profimedia