Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Monologi s kavča navdušili občinstvo

Teja Pelko, 30.05.2021 10:00:04

Delite na:
Monologi s kavča navdušili občinstvo
Poklon ustvarjalcev po tretji premieri v sezoni pred publiko. Mediaspeed

Po dobrih sedmih mesecih so v Prešernovem gledališču Kranj pred občinstvom odigrali tretjo uprizoritev v sezoni Monologi s kavča.

Gre za dramski omnibus, ki združuje monologe osmih priznanih slovenskih dramatičark in dramatičarjev: Roka Vilčnika - rokgreja, Simone Semenič, Kim Komljanec, Simone Hamer, Petra Rezmana, Tjaše Mislej, Varje Hrvatin in Nejca Gazvode – napisanih za osem igralcev Prešernovega gledališča Kranj.

Nastal je kot poskus, utrinek ustvarjalnosti v času karantene, ko so bile zaradi epidemije gledališke dvorane prazne, gledališki zastori spuščeni, program pa vsaj deloma prestavljen na splet.

Katero delo bodo prebrali, so Vesna Jevnikar, Vesna Pernarčič, Darja Reichman, Miha Rodman, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek in Borut Veselko izbrali z žrebom, na odru pa so jih uprizorili v režiji Luke Marcena.

Za dramaturgijo je poskrbela Maša Pelko, za scenografijo Sara Slivnik, za kostumografinjo Ana Janc, za glasbo Martin Vogrin, za lekturo Barbara Rogelj, za oblikovanje luči Nejc Plevnik, za oblikovanje maske pa Matej Pajntar. Po premieri so podelili še nagrado julija, ki jo je decembra za najboljšo igralsko stvaritev v sezoni 2019/2020 prejela Vesna Jevnikar.