Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Monologi s kavča navdušili občinstvo

Teja Pelko, 30.05.2021 10:00:04

Delite na:
Monologi s kavča navdušili občinstvo
Poklon ustvarjalcev po tretji premieri v sezoni pred publiko. Mediaspeed

Po dobrih sedmih mesecih so v Prešernovem gledališču Kranj pred občinstvom odigrali tretjo uprizoritev v sezoni Monologi s kavča.

Gre za dramski omnibus, ki združuje monologe osmih priznanih slovenskih dramatičark in dramatičarjev: Roka Vilčnika - rokgreja, Simone Semenič, Kim Komljanec, Simone Hamer, Petra Rezmana, Tjaše Mislej, Varje Hrvatin in Nejca Gazvode – napisanih za osem igralcev Prešernovega gledališča Kranj.

Nastal je kot poskus, utrinek ustvarjalnosti v času karantene, ko so bile zaradi epidemije gledališke dvorane prazne, gledališki zastori spuščeni, program pa vsaj deloma prestavljen na splet.

Katero delo bodo prebrali, so Vesna Jevnikar, Vesna Pernarčič, Darja Reichman, Miha Rodman, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek in Borut Veselko izbrali z žrebom, na odru pa so jih uprizorili v režiji Luke Marcena.

Za dramaturgijo je poskrbela Maša Pelko, za scenografijo Sara Slivnik, za kostumografinjo Ana Janc, za glasbo Martin Vogrin, za lekturo Barbara Rogelj, za oblikovanje luči Nejc Plevnik, za oblikovanje maske pa Matej Pajntar. Po premieri so podelili še nagrado julija, ki jo je decembra za najboljšo igralsko stvaritev v sezoni 2019/2020 prejela Vesna Jevnikar.