mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Mati Amy Winehouse bo posnela nov dokumentarec o hčerki

kl, 01.04.2021 19:00:40

Dokumentarec, naslovljen z "Amy Winehouse: 10 let kasneje" že snemajo.

Delite na:
Mati Amy Winehouse bo posnela nov dokumentarec o hčerki
Amy Winehouse Profimedia

Pevka Amy Winehouse je umrla pri komaj 27-ih letih, leta 2011, za posledicami zastrupitve z alkoholom. Njena mama, Janis, pa se je letos, ko mineva deset let od Amyjine smrti, odločila, da so povedala vso zgodbo o svoji izjemni hčerki v novem dokumentarcu z naslovom: "Amy Winehouse: 10 Years On" (deset let kasneje).

Janis, ki sicer boleha za multiplo sklerozo, poudarja, da svet ni poznal prave verzije njene hčerke, zaradi česar se je tudi odločila, da bo razkrila nekatere stvari iz njenega življenja, ki so bile javnosti doslej neznane. Pri tem pa ji bodo pomagali tudi drugi člani družine. Dokumentarec bo posnela britanska državna televizija BBC.

Janis in Mitch Winehouse.jpg
Janis in Mitch Winehouse, Amyjina starša
Profimedia

Amy, kije v svojem kratkem, a burnem življenju pustila močan pečat, pred tragično smrtjo ni naredila oporoke, čeprav je bila v tem času že zelo premožna. Okoli 5,3 milijona dolarjev vredno premoženje je tako pripadlo njenema staršema. Nekdanjemu možu, Blakeu Fielderju-Civilu, od katerega se je ločila dve leti pred smrtju, ni pripadlo nič.

Amyjina starša, čeprav ločena, sta po njeni smrti osnovala sklad, nezadovoljni Blake pa je osem let po pevkini smrti od njiju zahteval 1,8 milijona dolarjev, kot delež, do katerega ima pravico, saj je Amy nekatere od njenih največjih hitov napisala prav v času, ko sta bila poročena.

Brezsramna zahteva, kot jo je imenovala javnost, je Amyjina starša šokirala, mnogi pa tudi menijo, da Blake nima pravice do deleža, saj je prav on s svojim obnašanjem in dejanji povzročil, da je Amy postala odvisna od mamil in alkohola, kar je povzročilo njeno veliko prezgodnjo smrt.