kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novost v Jokerju: Boste boljši od tekmovalcev v studiu?

A. M., 13.01.2021 11:45:36

Kviz Joker je prvi, v katerem boste lahko na vprašanja odgovarjali sočasno s tekmovalci, ki jih boste gledali na televizijskih ekranih. Najboljši bodo nagrajeni.

Delite na:
Novost v Jokerju: Boste boljši od tekmovalcev v studiu?
Mario Galunič: Iščemo drzne, zanimive in najboljše tekmovalce! Adrian Pregelj

Ob našem zadnjem pogovoru s priljubljenim televizijskim voditeljem še ni bilo povsem jasno, kdaj se med gledalce v letošnjem letu vrne priljubljeni Joker. No, sedaj je vendarle znano nekaj več podrobnosti, tako da bo Mario Galunič od 23. januarja dalje vsako soboto ob 20. uri na prvem programu Televizije Slovenija skrbel za napete, drzne in izzivov polne večere.

Kviz uvaja tudi novost - spletno aplikacijo Joker doma.

Joker doma

Kviz Joker predstavlja spletno aplikacijo Joker doma, kjer lahko gledalci sinhrono s tekmovalcem odgovarjajo na vprašanja, zastavljena v kvizu. Najboljših deset tekmovalcev vsake oddaje, tistih, ki bodo odgovorili na čim več vprašanj v najkrajšem možnem času, bomo tudi nagradili. Joker s to novostjo postaja prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje.

V kvizu bodo odslej lahko na daljavo sodelovali tudi gledalci – ustvarjalci namreč predstavljajo spletno aplikacijo Joker doma, kjer bodo gledalci lahko sinhrono s tekmovalci odgovarjali na vprašanja, zastavljena v kvizu.

Peta sezona kviza Joker bo od 23. januarja na sporedu vsako soboto ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija. Prvič se bo kot 101. tekmovalec oddaje v boj za 20 tisočakov podal David Vogrinc iz Šentjurja. David je magister biotehnologije, trenutno pa sredi doktorskega študija. V kratkem bo prvič postal očka, ko ima čas, zaigra klarinet in je član Pihalnega orkestra Šentjur. Taborniki so mu za vedno spremenili življenje, saj je tam spoznal svoje dekle. Za svojo super pomoč je izbral prijatelja iz otroštva, Blaža Tisla.

Joker, David Vogrinc
Prvič se bo v novi sezoni kot 101. tekmovalec oddaje v boj za 20 tisočakov podal David Vogrinc iz Šentjurja.
Anja Kužnik

Skozi uro razburljivega in napetega kviza Joker bo tekmovalce tudi to sezono spretno krmaril priljubljeni televizijski voditelj Mario Galunič, ki v oddajah najbolj pogreša publiko v živo. Zaradi epidemije novega koronavirusa so iz studia odstranili tribune in, če si je oddajo lahko prej ogledalo 120 ljudi, je zdaj v studiu prisotna le ekipa. Vzdušje in energijo je tako potrebno pričarati na drugačen način, kar so lahko gledalci občutili že v minulih oddajah.

Adrenalin, znanje in sreča

Joker je televizijski kviz znanja, ki ga spremljajo pogum, strategija in sreča. V njem mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker omogoča tekmovalcu, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Tekmovalec ima za pomoč tudi sotekmovalca, z njim lahko dobi v dveh bonus krogih do štiri dodatne oz. bonus jokerje, možnost dodatne pomoči pa je tudi super joker, ki omogoča, da na eno izmed vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem.

joker 2
Bi se tudi vi preizkusili v kvizu Joker? Vabljeni na avdicijo ali pa se preizkusite v spletni aplikaciji Joker doma.
Anja Kužnik