Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Legendarna Jožica Avbelj navdušila z monodramo Le en smaragd

T.P., 22.10.2021 13:12:20

Delite na:
Legendarna Jožica Avbelj navdušila z monodramo Le en smaragd
Igralka Ivanka Mežan je kolegico Jožico Avbelj spremljala iz prve vrste in bila nad njenimi prehajanji med vlogami zelo navdušena. Marko Vavpotič

Gledališka in filmska igralka ter profesorica za dramsko igro Jožica Avbelj je v svoji bogati karieri nanizala ogromno nepozabnih vlog, tokratno pa je po naročilu MGL, kateremu je bila zvesta vse od diplome na AGRFT, Jaka Smerkolj Simoneti napisal prav zanjo. Izhodiščna asociativna nit je bil lik Daisy Fay iz romana Veliki Gatsby priznanega pisatelja Francisa Scotta Fitzgeralda, Jožica pa ga je oplemenitila še s svojimi življenjskimi zgodbami. Uprizoritev je nastala pod režijskim vodstvom Jane Menger, dramaturg je bil Sandi Jesenik, lektorica pa Barbara Rogelj. Za likovno podobo so poskrbeli kostumografka Bjanka Adžić Ursulov, scenograf Niko Novak in oblikovalec svetlobe Boštjan Kos. Kot oblikovalec zvoka pa je pri uprizoritvi sodeloval Matija Zajc.

Le en smaragd 1
Anuša Kodelja (Tanja Jug iz Najinih mostov) se je zelo razveselila srečanja z režiserko Nino Rajić Kranjac in igralko Natašo Keser.
Marko Vavpotič

Le en smaragd 3
Politik, režiser, teatrolog in pisatelj Tone Peršak je ob prihodu pozdravil legendarnega novinarja Mitjo Meršola in igralca, režiserja, pisca in likovnega ter plesnega kritika Nika Goršiča.
Marko Vavpotič

Le en smaragd 4
Poklon ustvarjalcev.
Marko Vavpotič

Le en smaragd 5
Direktorici in umetniški vodji Barbari Hieng Samobor je za krstno uprizoritev čestital tudi predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić.
Marko Vavpotič