reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Le kdo se ne spomni njene vloge v nepozabni komediji Očka v krilu?

A.M., 18.11.2021 18:17:02

Najvidnejša hollywoodska zvezdnica zadnjih desetletij!

Delite na:
Le kdo se ne spomni njene vloge v nepozabni komediji Očka v krilu?
Legendarni Burt Reynolds in Sally Field Profimedia

Pred 75 leti se je rodila igralka Sally Field, ki se je z dvema oskarjema in vlogami močnih žensk vpisala med najvidnejše hollywoodske zvezdnice zadnjih desetletij. Kariero je začela na televiziji, kamor se je znova vrnila, vmes pa je poskrbela za prepoznavne vloge v filmih, kot so Norma Rae, Prostori v srcu, Forrest Gump in Lincoln.

Sally Field
Le kdo ne pozna njene vloge v komediji Očka v krilu?
Profimedia

V kalifornijski Pasadeni rojena igralka se je na igralsko pot podala leta 1965, ko je nastopila v televizijski seriji Lawrence in Gidget, ki pa je bila ukinjena po eni sezoni. Čeprav njeni prvi poskusi na televiziji niso bili najuspešnejši, je pozneje, leta 1977, za vlogo Sybil prejela prvega emmyja. Istega leta ji je uspel preboj na velika platna s filmom Smokey in Bandit, v katerem je nastopila ob Burtu Reynoldsu, nekaj let pozneje si je z vlogo v filmu Norme Rae prislužila oskarja, drugega pa ji je prinesla vloga v drami Prostori v srcu. V filmu je odigrala mlado vdovo, ki v času velike depresije v ZDA poskuša preživeti na plantaži bombaža v Teksasu.

Sally Field
Sally Field v filmu Blondinka s Harvarda 2
Profimedia

Odmevne vloge

Večkrat nagrajena igralka se je v filmsko zgodovino zapisala še v vlogami v filmih Jeklene magnolije (1989), Forrest Gump (1994), Bratje in sestre (2006), nastopila pa je tudi v komedijah Očka v krilu (1993) in Blondinka s Harvarda 2 (2003). Leta 2012 je bila nominirana za oskarja za stransko vlogo v filmu Stevena Spielberga Lincoln, v katerem je odigrala soprogo ameriškega predsednika Abrahama Lincolna, nazadnje pa je nastopila v filmu Zdravo, ime mi je Doris. V njem je igrala žensko v 60. letih, ki začne po seminarju samopomoči zapeljevati mlajšega sodelavca.

Sally Field
Priljubljena igralka je 6. novembra dopolnila 75 let.
Profimedia

Poročena in ločena

Igralka ima tri otroke. Dvakrat je bila poročena in ločena, najprej s Stevenom Craigom, nato z Alanom Greismanom, na njeno življenje in delo pa naj bi vplival tudi Reynolds, s katerim je posnela štiri filme.

Sally Field
Pred skoraj desetimi leti je bila nominirana za oskarja za stransko vlogo v filmu Lincoln, v katerem je odigrala soprogo ameriškega predsednika Abrahama Lincolna.
Profimedia