Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kopica talenta še ne naredi dobrega filma

M.K., 08.02.2023 13:30:03

Netflixova nova “komedija” You People (Vi, ljudje) ustvarjalca serije Temnejši (Black-ish, 2014) in soavtorja Jonaha Hilla je prav presenetljivo “osupljiva polomija” - kot jo je opisala večina kritikov.

Delite na:
Kopica talenta še ne naredi dobrega filma
Humor je subjektiven, ampak … Netflix

Film o rasnih stereotipih in razlikah je vseskozi tako nerealističen, šale pa tako prazne, da se nam od sramu, ki ga čutimo za nastopajoče, kar naježi koža. Nihče v resničnem življenju ne govori o odnosih kot liki v tej zgodbi, nihče se v resničnem življenju ne obnaša tako. V filmu You People je toliko nadarjenih igralcev na kupu, da skoraj ne moremo verjeti, kako globoko nesmešen je.

Hill igra Ezro Cohena, sovoditelja podkasta o rasnih razlikah, ki ga vodi s temnopoltim prijateljem Mojem (Sam Jay). Gre za enega od tistih podkastov, ki sproščeno obravnavajo najrazličnejše tematike vsakdanjega sodobnega življenja, a tudi tu se Barrisov in Hillov scenarij že od samega začetka sliši napačno - kot da še nikoli nista poslušala tovrstnih podkastov, in sta prizore napolnila z nerodnimi dialogi, ki zvenijo tako zelo umetno (čeprav je celotna ideja teh podkastov, da gre za priložnostne pogovore brez predpripravljenega scenarija). Ta uvod pa je slaba priprava tudi na to, kar se nam v filmu obeta. 

Ko Ezra po naključju sede v napačen avto, misleč, da je to njegov Uber, spozna Amiro Mohammed (Lauren London) in z njo začne hoditi na zmenke. Šest mesecev pozneje, ko se Ezra odloči, da se bo z Amiro poročil, se strezni in prosi za dovoljenje njena starša Akbarja (Eddie Murphy) in Fatimo (Nia Long). Akbar se takoj odloči, da je Ezra napačna oseba za njegovo hčerko, in mu začne metati polena pod noge. 

Seveda mora biti v takšnem filmu predstavljena tudi druga plat medalje. Tokrat sta to Ezrova starša, Shelley (Julia Louis-Dreyfus) in Arnold (David Duchovny). Duchovny se večinoma drži v ozadju s suhoparnimi enovrstičnimi pripombami, medtem ko Louis-Dreyfusova igra problematičnega starša.

Tragičnost tega filma je predvsem v tem, da gre za dobro premiso z odlično igralsko zasedbo, a se popolnoma izgubi že na začetku poti. Gledalce pa pusti z občutkom, da so bili oropani dobre komedije.