tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Končno nekaj, kar nas nasmeje

M.K., 08.02.2023 14:00:12

Potem ko je Philomena Cunk s Cunk on Britain (Cunkova o Britaniji) poučila predvsem angleški narod, je zdaj še razširila svoja obzorja. Pozabite vse, kar veste o svetu, saj vam ga bo v petdelni seriji Cunk on Earth (Cunkova o Zemlji), ki si jo zdaj lahko v celoti ogledate na Netflixu, predstavila v popolnoma drugačni luči.

Delite na:
Končno nekaj, kar nas nasmeje
Philomena Cunk v Cunk on Earth Netflix

Učenja željna voditeljica, ki jo igra osupljivo neposredna Diane Morgan, se je posvetila celotni človeški civilizaciji, od prazgodovine do današnjih dni. Kot je za lik že značilno, se norčuje iz dokumentov, govori z vodilnimi akademiki z najrazličnejših področij ter se sprehaja naokoli in si ogleduje stvari, ki so včasih tiste, o katerih govori, včasih pa tudi ne.

V prvi epizodi se Cunkova ukvarja z izvorom in zgodnjo zgodovino človeka in se pogovarja z vodilnimi akademiki, ki se večinoma izkažejo za občudovanja vredne igralce in odlične strokovnjake. Začne z jamsko umetnostjo in hitro napreduje naprej, skozi poljedelstvo, matematiko, pisavo, piramide, antično Grčijo, filozofijo, Kitajsko in rimsko cesarstvo. Ne gre za klasični dokumentarec, pač pa bolj parodijo le-teh, ki pa nosi presenetljivo vrednost - tako z vidika humorja kot naše splošne razgledanosti.

Lik Cunkove je nastal v seriji Charlieja Brookerja Screenwipe/Newswipe, kjer se je pojavljala v kratkih skečih kot nekakšen ne najbolj brihten najemniški intervjuvanec. Zaradi velikega uspeha je bilo le vprašanje časa, kdaj ji bodo namenili lastno serijo. Bi bila premisa dovolj smešna, da bi zdržala daljši format? V Cunk on Britain je dokazala, da ja, v Cunk on Earth pa se bodo gledalci odločali, ali lahko še traja. Za zdaj je prihodnost obetavna, odzivi pa v veliki meri pozitivni.