Bobnar Golob Svet24.si

Jambrek je imel sicer krajšega, a Bobnarjeva ...

vladimir putin Svet24.si

Putin s kozarčkom v rokah našel krivca za ...

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Lara Mlaker3 Njena.si

Sanjski moški: Ko so kamere ugasnile, je bila v ...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Kaj je imela Kate na glavi?

u.k., 24.11.2022 08:02:20

Valižanska princesa Kate Middleton je nosila nekaj posebnega, ko se je prvič v novi vlogi udeležila razkošnega dogodka v Buckinghamski palači.

Delite na:
Kaj je imela Kate na glavi?
Kate Middleton je vse očarala s svojo pojavo. Profimedia

Kate Middleton je na državnem banketu, prirejenem v čast obiska južnoafriškega predsednika Cyrila Ramaphosa, osupnila prisotne z eno najljubših tiar princese Diane. In kot kaže, so jo Britanci in seveda tudi drugi oboževalci po vsem svetu, zaradi tega še bolj vzljubili. 40-letna valižanska princesa si je lase spletla v dokaj zapleteno pričesko, menda predvsem zato, da bi pokazala tiaro imenovano Lover's Knot (ljubezenski vozel). Nosila je tudi belo večerno obleko znamke Jenny Packham in čevlje znamke Gianvito Rossi.

Kate Middleton 2.jpg
Kate Middleton in južnoafriški predsednik Cyril Ramaphosa
Profimedia

Slavna tiara

Lover's knot, z diamanti in biseri okrašeno naglavno okrasje, izdelano leta 1914, je pogosto nosila pricensa Diana. Tiaro je leta 1914 izdelal kraljevi draguljar Garrard. Kraljica ga je Diani podarila kot poročno darilo leta 1981, prvič pa ga je princesa nosila na državni otvoritvi parlamenta novembra istega leta. Po njeni smrti je bleščeče naglavno okrasje prešlo na Kate in je menda zdaj njen najljubši kraljevi nakit.

Slavje

Kate je na večerjo prišla skupaj z valižanskim princem Williamom, pridružila pa sta se več kot 160 gostom na bleščeči večerni prireditvi v Buckinghamski palači. Večerja je bila eden najbolj glamuroznih kraljevih dogodkov v zadnjih letih, potem ko so bila tovrstna srečanja med pandemijo koronavirusa ukinjena. Kraljeva soproga Camilla je nosila kolekcijo safirjev, ki je znana kot Viktorijanska safirna suita kralja Georgea VI. Za pokojno kraljico naj bi imela kolekcija velik sentimentalni pomen.

Kate Middleton 1.jpg
Kate Middleton je nosila tiaro imenovano Ljubezenski vozel.
Profimedia

Večerja

Poleg oblek gostov in gostiteljev pa je bil razkošen tudi meni, ki je ponujal dve glavni jedi: morski list na žaru in windsorskega fazana. Za sladico so gostje dobili vanilijev parfait s karameliziranimi jabolki ali kavo in slaščice.
V plesni dvorani Buckinghamske palače je bila velika miza v obliki podkve pripravljena za 163 oseb in okrašena s cvetjem. Kralj je menda osebno zahteval, da mizo okrasi samo s trajnostnim cvetjem. Miza je bila okrašena tudi s stotinami majhnih steklenih vaz s peclji, ki so bile napolnjene z rožnatimi, rdečimi in vijoličastimi cvetovi. V Buckinghamski palači so razkrili, da za pripravo mize za državni banket potrebujejo približno pet dni.