alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Je pred nami res samo še 60 žetev?

T.P., 13.10.2021 15:59:31

Delite na:
Je pred nami res samo še 60 žetev?
Mitja Rotovnik s skladateljem Mitjo Vrhovnikom Smrekarjem Marko Vavpotič

Po premieri na festivalu Štajerska jesen so v torek v Slovenskem mladinskem gledališču izvedli še ljubljansko premiero predstave Vročina v režiji Žige Divjaka. Ta se posveča podnebni krizi in opozarja na alarmantnost stanja, ki je posledica aktualne ureditve sveta. Podatki o izumiranju vrst, povečevanju koncentracij toplogrednih plinov v ozračju, onesnaženosti s plastiko in drugimi kontaminanti, pa tudi o načrtih proizvajalcev fosilnih goriv so namreč več kot strašljivi. Za izhodišče predstave je Divjak vzel občutek, da krize, čeprav se zavedamo njene resnosti, kot da na nek nek način ne moremo čisto dojeti. Če smo v drugih bojih pripravljeni poseči po radikalnejših sredstvih ter se jasno in glasno, pa tudi nasilno, zoperstaviti posegom v naša življenja, pri podnebni krizi vlada manjko. V predstavi igrajo: Damir Avdić, Mina Palada, Draga Potočnjak, Maya Sara Unger, Vito Weis in Gregor Zorc, ki so ob Divjaku tudi avtorji besedila.

Vročina 4
Igralec Gregor Zorc je po premieri poklepetal z igralcem, režiserjem, piscem ter likovnim in plesnim kritikom Nikom Goršičem.
Marko Vavpotič

Vročina 1
Direktor Slovenskega mladinskega gledališča in član zasedbe Katalena Tibor Mihelič Syed, vodja produkcije zavoda Maska Ljubljana, Tina Dobnik in scenaristka, dramaturginja in režiserka Katarina Morano.
Marko Vavpotič

Vročina 6
Profesorica na Gimnaziji Bežigrad Aleksandra Žerjav in galeristka Karin Košak Arzenšek sta za predstavo čestitali igralki Dragi Potočnjak, ki čez pol leta odhaja v zaslužen pokoj.
Marko Vavpotič

Vročina 3
Igralec Vito Weis se je po premieri stisnil k svoji ženi Nini Pertot Weis.
Marko Vavpotič

Vročina 2
Ustvarjalci so navdušili občinstvo, hkrati pa so ga spodbudili k razmisleku in ukrepanju ob bližajoči se katastrofični podnebni krizi.
Marko Vavpotič

Vročina 4
Igralec Gregor Zorc je po premieri poklepetal z igralcem, režiserjem, piscem ter likovnim in plesnim kritikom Nikom Goršičem.
Marko Vavpotič