Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jared Leto: "Snifal sem omako arrabbiata."

kl, 28.11.2021 09:30:04

V kinematografe je prišel eden najbolj pričakovanih filmov leta "Hiša Gucci", v katerem je Jared Leto upodobil Paola Guccija, bratranca slavnega in umorjenega modnega guruja.

Delite na:
Jared Leto: "Snifal sem omako arrabbiata."
Jared Leto na predstavitvi filma v Hollywoodu Profimedia

"Hiša Gucci" je kriminalna drama o spletkah in tragediji v družini, lastnici ene najbolj prepoznavnih modnih blagovnih znamk na svetu. Film, ki je v kinematografe prišel konec tedna, ima zvezdniško zasedbo. Režiser Ridley Scott in igralci Al Pacino, Jared Leto, Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Jeremy Irons so imena, ki privabljajo in obljubljajo prvovrstno filmsko izkušnjo.

Jared Leto, ki je v filmu upodobil Paola Guccija, je za revijo i-D razkril, da je bila vloga Paola, nekdanjega glavnega oblikovalca hiše Gucci, zanj zares težavna in za opis tega kako se je nanjo pripravljal, uporabil "slikovite" primerjave.

"Postaviti Paola v življenje je bilo, kot če bi rodil keglajško kroglo skozi rit. Na snemanju sem govoril, da se mi rit trese kot dve mali piščančji kosti. Šlo je za zelo fizično upodobitev," je dejal Jared in dodal, da je za vlogo naredil "čisto vse"

Jared Leto LAdy Gaga profimedia.jpg
Lady Gaga in Jared Leto v filmu Hiša Gucci
Profimedia

"Ni bilo tega, česar ne bi naredil. Na sredi snemanja sem snifal črtice omake arrabbiata. Po žilah mi je teklo olivno olje. Globoko sem se potopil. Če bi naredili biopsijo moje kože, bi našli parmezan!"

Seveda tega ni v resnici naredil. Hotel je le ponazoriti, kako močno se je poskušal vživeti v svoj lik. Priznal je, da je bilo težavno, vendar pa da je srečen, da se je tega lotil.

"Mnogo priprav je bilo potrebnih. In da, moral sem se naučiti italijanskega akcenta in ga uporabljal kjerkoli sem le mogel. Splezal sem v kreativno luknjo in skozi drobovje priplezal do požiralnika in se iz njega prikazal kot eden in edini Paolo Gucci."

HIŠA GUCCI (House of Gucci)
HIŠA GUCCI (House of Gucci)
Karantanija Cinemas

"Hiša Gucci je navdihnjena s šokantno resnično zgodbo o družinskem imperiju za italijansko modno hišo Gucci. V treh desetletjih ljubezni, izdaje, dekadence, maščevanja in na koncu umora, dobimo vpogled v to, kaj pomeni ime, koliko je vredno in kako daleč bo družina šla, da bo imela nadzor," pa so o filmu napisali na spletni stani ljubljanskega kina Kolosej, kjer so film začeli predvajati pred dvema dnevoma.