ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

Nika Zorjan Njena.si

Poročna pravljica Nike Zorjan

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Grozljivka v daljšem formatu

M.K., 26.01.2022 09:00:48

Archive 81 (Arhiv 81) je nova Netflixova grozljivka, ki temelji na istoimenskem podkastu. Pripoveduje zgodbo o Danu (Mamoudou Athie), prijaznem in olikanem arhivistu, ki dobi novo zaposlitev - obnovo skrivnostne zbirke filmskih trakov in videokaset iz 90. let prejšnjega stoletja.

Delite na:
Grozljivka v daljšem formatu
Archive 81 Netflix

Posnetke, ki jih Dan počasi obnavlja, je posnela doktorska študentka Melody Pendras (Dina Shihabi) kot osnovo za svojo doktorsko nalogo, kjer bi opisala življenje prebivalcev stare newyorške večstanovanjske hiše, ki pozneje skrivnostno pogori v požaru.

Dan počasi odkriva, kaj se je zgodilo z Melody, in vse postaja čedalje bolj nenavadno – strašljiva glasba, bizarna sekta v kleti, žrtvovanja, dvolični obrazi, srečanja v sanjah in še mnogo drugega, kar poskrbi, da gledalcu ni dolgčas.

Archive 81 je serija, ki svoje skrivnosti razkriva počasi, skozi osem epizod. Je pa tudi ena tistih serij, ki imajo pretirano zapleteno zgodbo, nekaj precej luknjastih zapletov in je polna slepih ulic – zabavna, na trenutke strašljiva, a v doslednost zgodbe se ne smemo preveč poglabljati.

archive-81
Archive 81
Netflix

Prvo sezono serije so gledalci na IMDB ocenili s 7,6/10, kritiki na Rotten Tomatoes pa z 88 %. Potem ko je na slovenskem Netflixu kar nekaj časa kraljevala kot najbolj gledana, jo je prejšnji četrtek prehitel resničnostni šov Too Hot to Handle.

Se nam obeta druga sezona?

Čeprav nam v zadnji epizodi prve sezone serija postreže z veliko odgovori na osrednja vprašanja, so ustvarjalci priznali, da so namerno pustili nekaj goriva v rezervoarju za drugo sezono. Netflix sicer uradno še ni podaljšal pogodbe za 2. sezono, a glede na veliko gledanost, je precej verjetna.

Katere skrivnosti nam serija še ni razkrila? Kako in zakaj je pogorela hiša, kjer je Dan živel s starši? Je zares pristal v letu 1994? Kako se bo razpletla zgodba Samuela in Virgila? Ustvarjalka zgodbe Rebecca Sonnenshine nam vse te odgovore obljublja v drugi sezoni, če bodo imeli srečo, da jim jo bo Netflix odobril.