Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Gledalci navdušeni nad glasbenimi večeri z Darjo Gajšek

Alesh Maatko, 30.07.2021 18:00:53

Osrednji gost četrte oddaje bo Jože Potrebuješ!

Delite na:
Gledalci navdušeni nad glasbenimi večeri z Darjo Gajšek
Darja Gajšek je voditeljica Poletnega pozdrava, v katerem bo vsakič zaigrala tudi na nepogrešljivo harmoniko. Katja Kodba

V poletno sproščenih oddajah Poletni pozdrav na Televiziji Slovenija 1 se ob petkih zvečer predstavljajo različne generacije ustvarjalcev narodnozabavne glasbe. Poleg tega pa nam gostiteljica oddaje Darja Gajšek s harmoniko, ki je v narodnozabavni glasbi nepogrešljiva, v spremljavi osrednjega glasbenega gosta oddaje zaigra tudi kakšno domačo vižo, kar so gledalci še posebej lepo sprejeli.

Osrednji gost četrte oddaje bo Jože Potrebuješ. Čuki so leta 2000 izdali narodnozabavni album Kraljestvo naše sreče, v oddaji pa se bodo spomnili pesmi Mačke in hita Če se od spominov da živet', ki so ga zapeli skupaj s Kvatropirci. Ansambel Poskočni muzikanti prihajajo z novim članom Dejanom Golobom in vam, dragi bralci, poklanjajo Poskočni venček polk in ljubezenski valček Srce le eno v nama bije. Kot najmlajši se predstavlja še Ansambel Smeh s poletno Neke julijske noči, mladi Gašper Beuc pa bo zaigral in zapel Babici za rojstni dan. Sicer pa to še ni vse. V prvih štirih oddajah se bo skupaj predstavilo 16 videospotov narodnozabavne glasbe, v vsaki oddaji po štiri (tokrat so na vrsti spoti Raubarjev, Foksnerjev, Mladih korenjakov ter Fehtarjev s prijatelji). Glasbeni gostje, vsakič po trije ansambli, in uredništvo oddaje bodo te videospote ocenjevali in glede na rezultat se bosta po dva uvrstila naprej v izbor. Sledijo izločanja do finalne zadnje oddaje, v kateri bo med dvema finalistoma izbran najboljši videospot letošnjega poletja.

Poletni pozdrav
V tretji oddaji oddaji so bili pri Darji Gajšek na obisku gostje Igor in zlati zvoki, Ansambel Nemir, Ansambel Glas ter legendarni Andrej Bergant (Fantje s Praprotna).
TV Slovenija

Nevestica istrska

Sicer pa Darja Gajšek ni aktivna le na televiziji, ampak ji je te dni uspel še en veliki met. Priljubljena televizijska voditeljica je namreč v prvi vrsti pevka slovenskih pesmi. Vedno optimistična Darja je tako pred kratkim posnela novo pesem Nevestica istrska, ki so jo hrvaški glasbeni strokovnjaki festivala Melodije Istre in Kvarnerja želeli predstaviti v istrskem narečju. Naša glasbenica je bila že izbrana med številno konkurenco, njena nova glasbena zgodba pa bo v septembru, takrat, ko se bo med drugim zgodil festival, predstavljena kakopak še v slovenskem jeziku.

Glavna gostja pete oddaje, 6. avgusta, bo Ivica Vergan, gonilna sila, pevka in seveda tudi drzna plesalka Primorskih fantov.

darja-gajšek
Osrednji gost druge oddaje je bil Miro Klinc, ki je Darji zaupal številne anekdote iz bogate več kot 35-letne zgodovine glasbenega ustvarjanja.
Katja Kodba