stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Teo Collori - Ko kitara spregovori ...

k.š., 02.12.2021 10:56:40

Pri ZKP RTV Slovenija sta luč sveta ugledala zgoščenka in digitalni album Gitara Parlante v izvedbi Tea Collorija in Big Banda RTV Slovenija z gosti Momento Cigano pod taktirko Lojzeta Krajnčana.

Delite na:
Teo Collori - Ko kitara spregovori ...
teo collori rtvslo

Teo Collori je izjemen glasbenik, ki se kitari predano posveča že 25 let. V karieri se neustrašno sprehaja po širokem polju glasbenih zvrsti in žanrov. Pred sedmimi leti se je pridružil ansamblu Momento Cigano, s katerim je posnel že tri avtorske plošče. Sodelovanje z izvrstnim aranžerjem in violinistom Matijo Krečičem, virtuozom klarinetistom Matejem Kuželom, kitaristom in izjemnim pevcem Metodom Bankom in izvrstnim kontrabasistom Joštom Lampretom je pripeljalo do tega, da jih je slišal maestro Lojze Krajnčan in se odločil napisati aranžmaje za zasedbo big band.

Tako so Teo Collori in fantje iz skupine Momento Cigano aprila 2021 posneli ploščo z Big Bandom RTV Slovenija z naslovom Gitara Parlante. V živo so jo pred občinstvom prvič zaigrali 25. septembra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Album Gitara Parlante je prvi v nizu treh izdaj z novo celostno podobo Big Banda RTV Slovenija, ki jo je zasnoval Andrej Maver in ki ji bosta do konca leta sledili še dve dveh izjemnih glasbenikov mlajše slovenske generacije, pianista Marka Churnchetza in tolkalca in violončelista Kristijana Krajnčana.