Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

EMA 2022: voditelja bosta Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin

A.M., 19.01.2022 15:00:00

Izbor EMA 2022 bo 5., 12. in 19. februarja ob 20. uri na TV SLO 1. Dvema predizboroma sledi še veliki finale, v katerem bomo dobili našega letošnjega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2022.

Delite na:
EMA 2022: voditelja bosta Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin
Gostitelja treh večerov letošnjega izbora EMA. Adrian Pregelj

Finalnem TV-izboru EMA freš, ki bo v petek, 28. januarja, in na katerem bodo dobili štiri zmagovalce, sledijo trije sobotni večeri namenjeni izboru slovenskega predstavnika za tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022.

Skozi dva predizbora in veliki finale vas bosta popeljala Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin

»To, da so nama z Bojanom zaupali vodenje tako velikega in pomembnega festivala, kot je EMA 2022, mi je v neskončno čast. Ni leta, ko ne bi spremljala izbora za pesem Evrovizije, zato je to zame res poseben trenutek. To leto se mi zdi EMA prav posebna, saj bo nastopilo ogromno mladih, svežih glasbenikov, ki pa se nastopa lotevajo zelo resno. Ravno zato mislim, da bo letos v zraku prav posebna mladostna energija, h kateri pa upam, da bova pripomogla tudi midva z Bojanom. Komaj čakam, da bova lahko vse gledalce popeljala skozi tri tekmovalne, a sproščene večere odličnega showa in nove glasbe,« napoveduje Melani Mekicar.

»EMA in Pesem Evrovizije sta zame že od nekdaj en tak mini praznik in v času, ko nas obkrožajo same slabe novice in prevladuje negativna energija, nujno potrebujemo dobro dozo zabave. Upam, da se bodo gledalci sproščeni posedli pred TV-zaslone in uživali v glasbi,« še dodaja Bojan Cvjetićanin.

65956802.jpg
16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022.
osebni arhiv izvajalcev

Prvi predizbor bo v soboto, 5. februarja, ob 20. uri z neposrednim prenosom na TV SLO 1. Nastopilo bo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme freš v naslednjem vrstnem redu: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, zmagovalec EMA freš (1), zmagovalec EMA freš (2), Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar - Z Á L I in Manouche.

Teden dni kasneje, 12. februarja, ob 20.00 boste lahko na TV SLO 1 spremljali še drugi predizbor, v katerem boste slišali še 10 novih skladb, ki jih bodo izvajalci predstavili v naslednjem vrstnem redu: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, zmagovalec EMA freš (3), zmagovalec EMA freš (4), Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon.

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, ob 20. uri na TV SLO 1 se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.