toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

spomnik, varšavska vstaja, druga svetovna vojna, Svet24.si

Poljaki še vedno čakajo na umetnine, ki so jih ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

tina maze Ekipa24.si

Kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen? Tina Maze ...

Medtem ko še vedno večina Britancev podpira monarhijo, se vse več ljudi, zlasti mladih, nagiba k rep Odkrito.si

Toliko denarja morajo Britanci dati za kraljevo ...

doncic jokic hernangomez Ekipa24.si

Je bilo to res primerno? Znani novinar je ob zmagi...

Dokumentarni film Med, mleko in nemir

kš, 22.03.2023 11:30:24

Premiera filma 28. marca ob 20.40 na TV SLO 1

Delite na:
Dokumentarni film Med, mleko in nemir
Izrael - med, mleko in nemir RTV Slo

V Informativnem programu Televizije Slovenija je ob 75-letnici izraelske države nastal dokumentarni film avtorja Nejca Krevsa z naslovom Med, mleko in nemir. Premiera filma bo 28. marca ob 20.40 na TV SLO 1.

Judovska država, razpeta med Sredozemskim, Mrtvim in Rdečim morjem, se je v 75 letih razvila v tehnološko, gospodarsko in vojaško silo. Kako je ta bližnjevzhodna demokracija sploh preživela v najzahtevnejši geopolitični soseski na svetu? Mir brez miru?

Dokumentarni film Med, mleko in nemir avtorja Nejca Krevsa osvetli pomembne zgodovinske, družbene in politične mejnike v razvoju sodobne izraelske države. Od sionističnih idej, holokavsta, judovsko-arabskih vojn do izraelsko-palestinskega konflikta, mirovnih pogajanj in diplomatskih odnosov med Slovenijo in Izraelom.

Krevsov dokumentarni prvenec ponuja uvid v fenomen izraelskega družbenega in kulturnega protislovja, ki ga tvorijo prišleki iz več kot 150 držav. Zgoščen etnični prostor 9-milijonskega Izraela krepi duh liberalne in sekularne misli na eni strani ter preboj verske vneme in žlahtne konservativnosti na drugi. Izrael je zrcalo sveta in zgodba o sanjah, ki se jih nikoli ni nehalo sanjati.

Nejc Krevs med svojim delom
Nejc Krevs med svojim delom
RTV Slo

Mlad in zagnan

Avtor dokumentarnega filma Med, mleko in nemir Nejc Krevs je novinar, voditelj in poznavalec razmer na Bližnjem vzhodu. Od svojega 19. leta ustvarja informativne, kulturne, zgodovinske, otroške in verske vsebine v Javnem zavodu RTV Slovenija. Sprva je honorarno sodeloval v radijskem etru pri satirično-politični oddaji Radio Ga Ga z rubriko Besedna artilerija, pozneje, po opravljeni avdiciji na Televiziji Slovenija, pa v različnih uredništvih televizijskih programov. Med letoma 2016 in 2020 je bil televizijski voditelj in novinar Infodroma, informativne oddaje za mlade na Televiziji Slovenija. Krevs se pri svojem delu posveča različnim notranje- in zunanjepolitičnim temam. Za RTV Slovenija je poročal iz Tel Aviva, Jeruzalema, Skopja, Tirane ter drugih tujih in domačih prizorišč. Posebno pozornost posveča tudi razmeram na Bližnjem vzhodu, še posebej v Izraelu in na avtonomnih palestinskih ozemljih.

izrael---med, mleko-in-nemir
Izrael - med, mleko in nemir
RTV Slo