Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Tadej Pišek in Francesco Borchi - Dogaja se res veliko ...

kš, 29.06.2022 10:30:41

Tadej Pišek in Francesco Borchi sta prijatelja in igralska kolega. Seveda ju združuje tudi velika ljubezen do gledališča, zato sta še posebej vesela, da bosta od jeseni sodelovala tudi na tem področju.

Delite na:
Tadej Pišek in Francesco Borchi - Dogaja se res veliko ...
Francesco Borchi in Tadej Pišek M24.si

Velik projekt, dober za svobodne in prekarne delavce

Tadej Pišek je pred kratkim v podkastu odkrito.si povedal marsikaj zanimivega, med drugim tudi to, da ima kar veliko dela. A poudaril je tudi, da večina igralcev preprosto nima takšne sreče. Recimo že poleti, ko v gledališčih ni dela, so tri ali štiri mesece brez dohodka. Za prav vsako stvar se morajo boriti. Poleg tega se v vsaki krizi honorarji za predstave znižajo, ker vsi varčujejo. Povedal nam je tudi, da že eno sezono sodeluje s Pionirskim domom v Ljubljani, ki je pred kratkim dobil novo direktorico, Barbaro Murn Vrviščar. Rodil se je nov projekt, profesionalno gledališče, namenjeno svobodnim in prekarnim delavcem predvsem v odrskih umetnostih. Poimenovali so ga Pionirski teater, delovati pa bo začel v oktobru. Tadej je prevzel vlogo umetniškega vodje gledališča, kar pomeni, da bo oblikoval program in se dogovarjal z ustvarjalci. Med njimi je tudi italijanski igralec Francesco Borchi, ki je nad kolegom in prihajajočim teatrom nadvse navdušen in se že veseli sodelovanja.

reka2.jpg
Še pred kratkim se je, v Reki ljubezni pred kamerami poljubljal s kolegico Laro Komar ...
Matjaž Očko

Reka1.jpg
V zakulisju snemanja uspešne serije
Pop Tv

Nova serija – nova serija poljubov?

Čeprav je že s tem projektom polno zaseden, se Tadej vrača tudi na male zaslone. Se še spomnite, kako smo ga občudovali v veliki uspešnici Reka ljubezni, kjer sta z Laro Komar dobesedno blestela? No, očitno se nam spet obeta nekaj podobnega, vsaj tako nam je namignil igralec, ko smo ga srečali na Križevniški ulici, kjer je s prijatelji in kolegi užival na tradicionalni prireditvi Križevniški sosed. In roko na srce, serija bo gotovo uspešnica, saj s Tadejem Piškom v igralski zasedbi resnično ne more biti drugače. »Vrnil sem se k snemanju serij, katerih, pa za zdaj še ne govorimo,« nam je povedal igralec, ki se je še pošalil na temo, da ima v pogodbi za serijo tudi kar nekaj poljubljanja ...

tadej-pišek
Pripravljen je na nove izzive
m24

DSC_4294_01.JPG
Med podcastom odkrito.si nam je zaupal kar nekaj novih projektov.
M24