mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Decembrska koncertna ponudba RTV Slovenija

kš, 06.12.2022 18:15:28

V družbo dobre glasbe nas vabijo 9. 12. (SiTi Teater), dvakrat 18. 12. (Gallusova dvorana Cankarjevega doma) in 23. 12. 2022 (SiTi Teater).

Delite na:
Decembrska koncertna ponudba RTV Slovenija
Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija skupaj z Marcom Pierobonom Damjan Končar

Štirje praznično obarvani glasbeni večeri Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija bosta poskrbela, da bo mesec december še bolj prazničen kot sicer. Obetajo se kar štirje božično-novoletno obarvani koncerti, ki bodo obiskovalce popeljali v praznično vzdušje.

9. 12. 2022 ob 20.00 – SiTi Teater – Big Band RTV SLO in Mia Žnidarič – Moje najljubše stvari

Džezovska vokalistka Mia Žnidarič bo skupaj z Big Bandom RTV Slovenija in gostoma Petrom Ugrinom in Gašperjem Bertoncljem proslavila svoj okrogli jubilej s koncertom v SiTi teatru. Zapela bo najlepše pesmi s svojega repertoarja, s katerimi je občinstvo navduševala več kot trideset let, slišali pa bomo tudi najnovejšo glasbo z njenega novega, prav ob tej priložnosti izdanega CD-ja. Pričakujemo lahko čudovit swing, slovensko poezijo in avtorske pesmi.

Mia Žnidarič
Mia Žnidarič
RTV Slo

18. 12. 2022 ob 17. in 20. uri – Gallusova dvorana Cankarjevega doma – Božični koncert Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija bo na božičnem koncertu vodil italijanski trobentač in dirigent svetovnega slovesa, Marco Pierobon. Čaka nas doživetje, v katerem bo klasična glasba združena z jazzom. Praznično ozračje koncerta bodo zaokrožile najlepše domače in tuje božične melodije v Pierobonovi priredbi za oba orkestra.

O tej posebni izvedbi odlomkov iz glasbene božične zgodbe Hrestač je Pierobon takole strnil svoje misli: »Rad bi se poigral z izmenjavanjem dveh Hrestačev – prvotne, izvirne baletne suite Čajkovskega ter suite za solo trobento in big band Duka Ellingtona.«

Marco Pierobon. Foto: Damjan Končar
Marco Pierobon
Damjan Končar

23. 12. 2022 ob 20.00 – SiTI Teater – Božični jazz koncert s Sigijem Feiglom

V preteklosti so veliki big bandi Counta Basieja, Stana Kentona in celo Duka Ellingtona s svojimi orkestri posneli fantastične priredbe iz bogate zbirke božičnih pesmi. Nekatere od teh mojstrovin bodo tudi na programu božičnega koncerta Big Banda RTV Slovenija. Seveda pa Sigi Feigl, ki bo na koncertu vodil Big Band RTV Slovenija, ne bo pozabil na številne priredbe, ki so jih v zadnjih desetletjih napisali mojstri tega področja, kot so Gordon Goodwin, Rob McConnell ali Bob Curnow. Občinstvo bo na koncertu lahko prisluhnilo nekaterim najbolj znanim božičnim pesmim, kot so Jingle Bells, We Wish You A Merry Christmas, Santa Baby ali Let It Snow.

Sigi Feigl
Sigi Feigl
Marko Alpner