mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dan Križevniškega Soseda se bliža

kl, 17.06.2021 08:30:00

Križevniška, ena najlepših ljubljanskih ulic, bo čez slab teden, natančneje 23. junija, spet center številnih kulturnih dogodkov.

Delite na:
Dan Križevniškega Soseda se bliža
Križeviška ulica velja za eno najlepših v Ljubljani. facebook/križevniška
V izjemno bogatem programu za Dan križevniškega soseda sodelujejo vsi, ki se na ulici ukvarjajo z različnimi kulturnimi, storitvenimi in gostinskimi dejavnostmi.
Dogodek organizira Mini teater v soorganizaciji društva Amarkord.
Kot je že navada na prireditvi, bodo tudi tokrat poskrbeli za ozelenitev ulice, ki se je tudi zaradi svoje zelene in cvetlične podobe vpisala v nepogrešljivo turistično točko našega glavnega mesta Ljubljane. Srce zelene prestolnice. Zgodovina naše ulice, ki jo predstavljajo na klopeh, hiše odete v zelenje in cvetje s svojim šarmom vabijo tuje in domače obiskovalce skozi vse leto. Zato vabijo vse, ki to želijo, da prinesejo na Križevniško kakšno cvetlico ali drevo.
Med kulturnimi nastopi bodo na svoj račun prišli najprej otroci. Jose in Gašper Jarni jih bosta razveselila z lutkovno predstavo Obuti maček.
Potem se bo po Križevniški razlegala pesem. Najprej bo nastopil Stiški kvartet, ki prepeva slovenske ljudske, nabožne in umetne pesmi, rad pa posega tudi po dalmatinski glasbi različnih žanrov. Kvartet sestavljajo vodja Dušan Kamnikar, ki poje 2. tenor, Marko Okorn, 1. tenor, Uroš Zorec, bariton in basist Kristian Oven. Umetniška vodja skupine je Teja Saksida.
Proti večeru bo nastopil še vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, ki je nastal konec leta 2010. Skupina veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice. V Gallini pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj pojejo Maša Simčič, Živa Kolenc, Ana Plemenitaš in Višnja Fičor.
Sicer pa je prireditev namenjena predvsem druženju. Ne le prebivalcev ulice, ki se lahko ponaša z bogato in pisano zgodovino, ki so jo pisali mnogi znani Slovenci, ki so bili njeni prebivalci, pač pa tudi vseh ljudi dobre volje, vseh ki vedo, kaj pomeni biti sosed.