Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Bodo princa IZGNALI iz ZDA?

kš, 31.03.2023 08:00:04

IZGNANEC!

Delite na:
Bodo princa IZGNALI iz ZDA?
Harry je v najstniških letih preiskusil alkohol in droge. Profimedia

Harry je priznal, da je užival kokain, čudežne gobe in marihuano, zato mu zdaj grozi izgon iz ZDA. Meghan Markle je besna!

Harryjev ameriški vizum je resno ogrožen, saj je priznal, da je v preteklosti užival droge. Princ je to razkril v svoji avtobiografiji Spare in v več televizijskih intervjujih. Po mnenju ameriškega odvetnika ga bodo verjetno izgnali iz države, nato pa bosta morala z Meghan Markle najti drugo državo za življenje, če bo vojvodinja sploh sledila svojemu možu.

Harry in mamila

Objava knjige Spare je bila pogubna za zakonca Sussex. Odkar je januarja letos izšla, sta Harry in Meghan Markle predmet polemik, kritik in posmeha, njuna priljubljenost v Ameriki in Veliki Britaniji pa je strmo padla. Pravljice je konec in vojvodinja Susseška se je oddaljila od svojega moža. Zakonca bosta zdaj vrgla svojo zadnjo karto, to je nastop na Karlovem kronanju 6. maja. Bosta prišla s sklonjeno glavo?

Nore zabave mladega princa
Nore zabave mladega princa
Profimedia

ZDA niso gostoljubne!

Medtem pa se nad Harryjevo glavo zgrinjajo veliki oblaki. Že nekaj časa krožijo govorice, da princ in njegova žena resno razmišljata, da bi spakirala kovčke in družino preselila v drugo državo, ker ZDA niso več gostoljubne. Morda ta selitev ne bo več odvisna od njune volje, ampak bo postala prisilna izbira.

Princ je namreč v knjigi Spare, nato pa še na televiziji priznal, da je užival različne droge, kot so marihuana, kokain, halucinogene gobe. Seveda je bilo to že davno, vendar bi lahko njegova preteklost ogrozila njegovo bivanje v ZDA.

Strogi Američani

Po mnenju znanega odvetnika »ameriška zakonodaja namreč ne prizanaša niti članom kraljeve družine«, zato Harry tvega, da bo izgubil dovoljenje za prebivanje v ZDA. Ameriška zakonodaja o priseljevanju predvideva stroge kazni za tiste, ki so lagali državnim uradnikom, vključno z izgonom in prepovedjo prošnje za državljanstvo. Nekdanja zvezna tožilka Neama Rahmani je za Page Six povedala: »Priznanje uporabe drog je običajno sprejeto zelo slabo. To je nedopustno. To pomeni, da bi moral biti vizum princa Harryja zavrnjen ali preklican, ker je priznal uživanje kokaina, psihoaktivnih gob in drugih drog.«

Svojih problemov ni mogel skrivati, saj so mu bili paparaci vedno za petami.
Svojih problemov ni mogel skrivati, saj so mu bili paparaci vedno za petami.
Profimedia

Ni izjem!

Neama Rahmani meni, da bo Harry deportiran iz ZDA, saj zakon ne predvideva izjem niti za kraljevo družino. Drugačnega mnenja pa je odvetnik za priseljevanje Sam Adair, ki pravi, da je »malo verjetno, da bi ta priznanja prinesla težave«, saj ni bilo nobene kazenske obsodbe. Tudi odvetnik James Leonard je potrdil, da razkritje v knjigi, da je princ »v mladosti eksperimentiral z drogami«, ne bi bilo dovolj, da bi uradniki za priseljevanje sprožili preiskavo o Harryjevem položaju.

Kaj je povedal med pogovorom za dovoljenje?

Ni natančno znano, kakšna vprašanja so Harryju zastavili, ko je zaprosil za ameriški vizum, saj še ni jasno, kakšen dokument je prejel. Vendar je verjetno, da so ga vprašali: »Ali ste kdaj kršili zakone, ki se nanašajo na posedovanje, uporabo ali distribucijo prepovedanih drog?« Njegovega odgovora seveda ne poznamo. Toda princ je v knjigi in televizijskih intervjujih, ki so sledili, priznal, da je užival droge. Izjavil je, da so mu marihuana in psihedeliki »resnično pomagali« pri njegovih »travmah«, medtem ko je bil kokain bolj »socialno vprašanje«.

Princ je spet spregovoril o svoji izkušnji z drogami ...
Princ je spet spregovoril o svoji izkušnji z drogami ...
Profimedia

Številni ameriški odvetniki menijo, da Harryju resno grozi deportacija iz ZDA, in če se bo to zgodilo, bo poleg vizuma verjetno izgubil tudi Meghan, ki svojega moža očitno ne more več prenašati in ga obtožuje, da je kriv za vso škodo, ki jo je v zadnjem času utrpela njuna javna podoba.