Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

70. Ljubljana Festival v pokritih Križankah

T.P., 12.09.2021 16:08:00

Delite na:
70. Ljubljana Festival v pokritih Križankah
Kantavtor Tomaž Domicelj je držal obljubo, da bo prišel na zaključek Ljubljana festivala. Seveda tudi tokrat v spremstvu svoje žene, kiparke Irene Brunec-Tebi. Sašo Radej

Festival Ljubljana je 69. poletno sezono zaokrožil s koncertom Simfoničnega orkestra radia ORF z Dunaja pod taktirko Karema Hasana v Cankarjevem domu. Programska drznost orkestra se je soočila s premierama dveh novitet - Zbogom, gospa, zbogom avstrijske skladateljice Julie Purgina, ki je bila med drugim sama članica Simfoničnega orkestra radia ORF z Dunaja in svetovno premiero dela večkrat nagrajenega slovenskega skladatelja Vita Žuraja “Razkrito”, koncert za violončelo (v solistični vlogi se je izkazal Jean-Guihen Queyras) in orkester. V drugem delu pa so glasbeniki ušesa obiskovalcev pobožali s Šeherezado Nikolaja Rimskega – Korsakova. Po koncertu se je druženje v manjši zasedbi nadaljevalo v Preddverju Križank, pogovori pa so se vrteli o vrhuncih letošnjega festivala in nestrpnem pričakovanju razgrnitve repertoarja za naslednji, jubilejni festival, in končno s streho pokritega letnega gledališča.

Ljubljana Festival 5
Igralec, ravnatelj in umetniški vodja SNG Drama Ljubljana Igor Samobor je na koncert prišel s hčerko Ano, asistentko na Pravni fakulteti.
Sašo Radej

Ljubljana Festival 4
Kantavtor Tomaž Domicelj je držal obljubo, da bo prišel na zaključek Ljubljana festivala. Seveda tudi tokrat v spremstvu svoje žene, kiparke Irene Brunec-Tebi.
Sašo Radej

Ljubljana Festival 1
S Simfoničnim orkestrom radia ORF z Dunaja sodelujejo najvidnejši in mednarodno priznani dirigenti, za dirigentsko palico pa je tokrat poprijel devetindvajsetletni britanski dirigent Kerem Hasan.
Sašo Radej

Ljubljana Festival 2
Orkestru sta prišla prisluhnit tudi podjetnik Janez Škrabec in njegova žena, podjetnica Sonja Poljanšek Škrabec.
Sašo Radej

Ljubljana Festival 3
Vitalni odvetnik in pisatelj Peter Čeferin se je zaključka 69. Ljubljana Festivala udeležil s svojo partnerko, inženirko tekstilne tehnologije, Rijo Čič.
Sašo Radej

Ljubljana Festival 6
Direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek z dirigentom Karemom Hasanom in skladateljem Vitom Žurajem.
Sašo Radej

MOGOČE VAS ZANIMA TUDI TO