oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Obudili bodo stare čase

A.M., 08.06.2023 08:00:18

Po desetih letih bo ena največjih skupin vseh časov znova koncertirala!

Delite na:
Obudili bodo stare čase
Pieru Pocecco, Slavko Ivančič, Marjan Malikovič, Nelfi Depangher in Tulio Furlanič ob prav posebnem 'faraonskem' kombiju. Alesh Maatko

Ne bom pozabil na stare čase, Solinar, Sem takšen, ker sem živ, Kar je res, je res, Ti znaš, Jaz te nimam rad, Stari Peškador, Tu je moj dom, Mi ljudje smo kot morje, V San Simonu in številne druge melodije imajo skupno nit - poznamo jih vsi, prepevajo pa jih legendarni Faraoni, ki bodo 24. junija v portoroškem Avditoriju - ob dobri 55. obletnici delovanja - obudili stare čase. Čase, ki se jih še kako radi spominjamo. In čase, ki so prinesli največje glasbene uspešnice.

Odmevne Melodije morja in sonca

Obalne rockerje, ki so nastali daljnega leta 1967 v Izoli, so najbolj zaznamovale prav Melodije morja in sonca (MMS). Lahko bi rekli, da so v devetdesetih letih kraljevali na našem priljubljenem festivalu, saj so ga v tem času osvojili kar trikrat. Prvič leta 1992 z E tristemente, ki ostaja edina zmagovalka festivala v italijanščini. Dve leti kasneje so prepričali s skladbo Mi ljudje smo kot morje. Nazadnje pa 1997 – tistega leta so praznovali 30-letnico obstoja – s Kar je res, je res. K prvi zmagi jih je popeljala vokalna izvedba Enza Hrovatina, tudi skladatelja vseh treh skladb, pri drugih dveh pesmih pa je v vlogi glavnega vokalista moč slišati Slavka Ivančića.

faraoni-2023, slavko-ivančič
Tako kot na predstavitvi v Luciji se bodo tudi na koncertu v Portorožu glasbenim legendam pridružili številni glasbeniki.
Alesh Maatko

Faraone so najbolj zaznamovale Melodije morja in sonca, kjer so kar trikrat osvojili prvo nagrado občinstva. Na MMS pa so prejeli tudi vrsto drugih nagrad, od najboljše interpretacije do najboljše priredbe.

S prijatelji za Faraone

Nostalgični Nelfi Depangher, Slavko Ivančić in Piero Pocceco, ki so se skozi številne prigode na srečanju z mediji v Seči spominjali prvih začetkov, so nam zaupali, da na odru ne bodo sami. Tokrat se jim bodo pridružili številni gostje, kot so Mef in NOB, Tulio Furlanič, Marjan Malikovič, vokalna skupina Karina, Stevo Vujič, člani skupine Gedore - Jan Baruca, Marko Hrvatin, Mitja Bobič in drugi, ki so zaznamovali to priljubljeno zasedbo, ki je bila ob svojem samostojnem delovanju vrsto let tudi spremljevalna skupina Oliverja Dragojevića in Tereze Kesovije. Legendarni glasbeniki se bodo tako na ganljiv način poklonili Oliverju ter kakopak preminulim Faraonom - Enzu Hrovatinu, Ferdu Maražu in Črtu Janowskyju.

In glede na to, da tako Nelfi, Slavko in Piero kot tudi številni poslušalci še kako pogrešajo stare čase, ko je bila še glasba resnično prava (in kvalitetna) glasba, bo ta koncert z legendami v Avditoriju Portorož pričaral izjemno nostalgijo, ob kateri se bo marsikomu orosilo oko.

faraoni-2023, slavko-ivančič
S Faraoni je sodeloval tudi Kameleon, sicer kitarist Marjan Malikovič (drugi z desne), ki je na družabnem srečanju orisal pot sodelovanja, hkrati pa je vse skupaj spomnil, kako se je začela njihova glasbena zgodba.
Alesh Maatko

Faraoni so med drugim nastopili tudi na Emi, in sicer trikrat (1993, 1995 in 2002). Dvakrat pa se se udeležili Hit Festivala.