oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Helena Blagne: »Ljubezen je tista, ki daje smisel življenju.«

A.M., 06.06.2023 20:15:41

Prihodnje leto bo luč sveta ugledal njen veliki projekt!

Delite na:
Helena Blagne: »Ljubezen je tista, ki daje smisel življenju.«
Pevka Helena Blagne se te dni predstavlja z novo skladbo, o kateri pravi, da je zelo trendovska. Karo Media

Po uspešnicah Ti boš vedno prvi, Kar bo, pa bo ter Led in sol, ki so jih poslušalci v hipu sprejeli za svoje, se prva dama zabavne glasbe vrača v svojem prepoznavnem slogu ter v družbi preverjene ekipe najboljših glasbenikov. Nova Helenina uspešnica Pika na i, za katero so v čudovitem Bohinju, zeleni oazi, posneli videozgodbo, preprosto ljubi življenje.

helena blagne 4
Prva dama zabavne glasbe se v zadnjem obdobju preizkuša tudi v vlogi učiteljice in mentorice, in sicer v sklopu Vokalne akademije Helene Blagne.
Karo Media

Trendovska skladba

Helena Blagne je ob predstavitvi dejala, da ji je najnovejša poletno obarvana skladba Pika na i všeč, ker je v trendu in ne nazadnje ustvarjena tudi za mlade, ki se s podobnimi ritmi še kako radi spogledujejo. »Želela sem svežino, skladbo v duhu časa, spodobi se in pravilno je, da gremo v korak s časom,« ob tem pripomni pevka, ki je na novo pesem, ki se je pridružila njenim premnogim melodijam, čakala kar tri leta. Če se nam ob tem morda zdi, da je glasbeno manj aktivna, se kakopak motimo. Glasbenica je namreč še kako ustvarjalna, saj pripravlja veliki projekt, ki bo luč sveta ugledal naslednjo leto, poleg tega pa je dejavna tudi na svoji glasbeni akademiji, ki jo obiskuje nekaj zelo perspektivnih in ambicioznih mladih talentov. »Občutek, ko svoje znanje in dragocene izkušnje predajaš naprej mlajšim generacijam, je neopisljiv. Delo, ki ga opravljam kot pedagoginja, me osrečuje, še posebno takrat, ko vidim napredek pri svojih učencih,« pravi prva glasbena dama in ob tem poudarja, da pri učenju ni bližnjic, temveč samo trdo delo. Da se trdo delo obrestuje, Helena še kako dobro ve! Koncertne dvorane ima polne, njene skladbe pa imajo pri skoraj 40 letih glasbenega ustvarjanja izjemno velik krog publike, saj dosegajo večmilijonske oglede na platformi YouTube, za kar je glasbenica izjemno hvaležna.

helena-blagne-2023
Za novo pesem Pika na i je priljubljena glasbenica v prelepem Bohinju posnela še videozgodbo.
Karo Media

Helena Blagne je z glasbo povezana že od otroških let, saj je prvič javno nastopila pri dvanajstih letih na tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah. K odločitvi, da postane profesionalna pevka, je zagotovo prispeval tudi izjemni uspeh njene skladbe Santa Lucia, ki jo je na tem tekmovanju zapela. Nekaj let kasneje (tam okoli leta 1986) se je podala na profesionalno pot, ki traja še danes in ki bo kaj kmalu okronana že s 40. obletnico.

Ljubezen do glasbe

Vse Helenine skladbe imajo nekaj skupnega - rdečo nit, ki jo njeni poslušalci vedno prepoznajo in jo vzamejo za svojo. Skladbe so namreč podčrtane z ljubeznijo, kar Helena večkrat tudi sama poudari, in sicer, da je ljubezen tista, ki daje smisel življenju in vsemu svetu. »Ljubezen je eno od glavnih vodil mojih skladb. Resnici na ljubo, vse skladbe govorijo ravno o ljubezni, o ljubezni in sanjah. In kadar sanjamo o ljubezni ali pa ko se nam ljubezen zdi kot sanje, je to tisti čudoviti in lahkotni občutek bivanja, ki nas spremlja v življenju. Ljubezen do drugega, ljubezen do sebe. Vse se prepleta …«

helena blagne 1
»Gorenjska je moja rodna dežela, rada se vračam k svojim koreninam,« pripomni Helena, ki je prav na Gorenjskem posnela svoje zadnje štiri videozgodbe.
Karo Media

Preverjena glasbena ekipa

Za konec ni odveč, če omenimo, da je Helena Blagne tudi tokrat združila moči in ustvarjalnost z izvrstno ekipo. Glasbo je napisal mojster uspešnic Aleš Klinar, besedilo mojster besed Rok Lunaček, za aranžma in produkcijo pa je poskrbel vrhunski Krešimir Tomec.

helena blagne 3
Priljubljeno glasbenico so zaznamovali premnogi festivali v regiji. Pri nas so bile to Melodije morja in sonca, kjer je dvakrat zmagala, od tega enkrat v duetu z Nacetom Junkarjem.
Karo Media

Skladbo Pika na i dopolnjuje čudovita videozgodba, ki opeva bohinjske lepote, izkušena ekipa produkcije Karo Media pa je delček posnela še v centru Ljubljane.