GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

kš, 06.06.2023 07:30:12

Princ Harry, ki je peti v vrsti za britansko krono, je večkrat izrazil nezadovoljstvo z mediji, še posebej po tem, ko sta se s soprogo izselila iz Združenega kraljestva.

Delite na:
Njegov boj proti medijem se stopnjuje!
Harry je spet na sodišču. Profimedia

V Londonu se nadaljuje sodni postopek proti medijski skupini Mirror Group Newspapers (MGN), ki jo več znanih osebnosti, vključno s princem Harryjem, toži zaradi nezakonitega zbiranja informacij. Primer pridobiva pomembnost, saj je bilo minuli torek težko pričakovano pričanje princa Harryja.  

Princ Harry, mlajši sin britanskega kralja Karla III., skupaj s še tremi tožniki trdi, da je MGN uporabljal nezakonite metode za pridobivanje informacij, vključno z vdiranjem v telefone. Zahtevajo odškodnino od založnika. Sojenje, ki se je začelo kmalu po Karlovem kronanju 6. maja, naj bi trajalo do sedem tednov.

MGN je ob začetku procesa priznala, da so obstajali »dokazi« o nezakonitem zbiranju informacij, se opravičila in zagotovila, da se takšne prakse ne bodo ponovile. Kljub temu so njeni predstavniki zanikali prestrezanje glasovnih sporočil in zatrjevali, da so bile nekatere pritožbe vložene prepozno.

Odvetnik tožnikov, David Sherborne, trdi, da je nezakonito zbiranje informacij potekalo redno in da so ga odobrili vodilni v podjetju. Omid Scobie, neuradni biograf princa Harryja, je povedal, da so ga med delom za enega od tabloidov skupine naučili, kako vdirati v glasovna sporočila.

To je eden izmed več primerov, ki jih je proti britanskim medijskim skupinam sprožil princ Harry, odkar je leta 2020 opustil opravljanje kraljevih dolžnosti in se preselil v ZDA. 

Poleg vloženih tožb, se par pogosto pritožuje tudi zaradi domnevnih vdorov v zasebnost, ki so jih in
Poleg vloženih tožb se par pogosto pritožuje tudi zaradi domnevnih vdorov v zasebnost, ki so jih in jih še zmeraj izvajajo fotografi.
Profimedia