benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Prvega ne pozabiš nikoli

A.M., 05.06.2023 09:00:05

Rdeča nit večera so bili prijatelji!

Delite na:
Prvega ne pozabiš nikoli
Žigo Jelarja vsi poznamo kot izvrstnega, vrhunskega smučarskega skakalca, a 25-letni Gorenjec vedno večji pečat pušča tudi na glasbenem področju. Grega Valančič

Žiga Jelar, izvrstni smučarski skakalec, ki vse večji pečat pušča tudi na glasbenem področju, je 1. junija pripravil in razprodal svoj prvi koncert. Njegov prvi polet na glasbene odre je pospremila množica obiskovalcev pod odrom gradu Khislstein v Kranju in številni glasbeni prijatelji, ki so z njim stali na njem. Tu so bili Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Grega Skočir, Bojan Cvjetićanin, Ansambel Saša Avsenika, Žan Serčič, Rok Ferengja, Fehtarji in Nejc Ušlakar.

jelar koncert 5
Za konec kakopak ni manjkala še skupinska fotografija z obiskovalci, ki so uživali kot že dolgo ne.
Grega Valančič

žiga-jelar
Žigi so se na odru pridružili številni prijatelji in glasbeniki.
Grega Valančič

Po skakalni sezoni je bil tu še koncert z glasbenimi prijatelji.

Za prijatelje

Žiga je svoj prvi koncert začel s skladbo, s katero se nam je pred štirimi leti prvič predstavil tudi kot glasbenik, skladbo Prijatelji, ki je bila hkrati tudi nekakšna rdeča nit večera, saj Žiga z bandom na odru ni bil sam. V čarobnem večeru, ki smo mu bili priča, je Žiga odpel vse skladbe albuma Brez pravil, koncertni repertoar pa je obogatil z mnogo skladbami glasbenih gostov, ki jih ni bilo malo. Najprej je Žiga na oder povabil kitarista Nejca Ušlakarja, pa Fehtarje, nato Roka Ferengjo, Nino Pušlar, Žana Serčiča in Ansambel Saša Avsenika, ki je med drugim izvedel skladbo Planica, Planica. Zadnji del koncerta je bil rockersko obarvan. Po avtorski skladbi Prepovedana je sredi skladbe Big Foot Mame Nekaj je na njej na oder prišel Grega Skočir, z Bojanom Cvjetićaninom pa je Žiga odpel Golo. Tik pred koncem večera je na oder prišel še Jan Plestenjak. Čao lepa je bila tista skladba, ki sta jo z Žigo odpela skupaj že v Stožicah, in sicer na Janovem koncertu. 1. junija pa je sledila še enkrat na gradu Khislstein, tokrat na Žigovem koncertu.

žiga-jelar
Z Janom Plestenjakom sta skupaj odpela pesem Čao lepa.
Grega Valančič

žiga-jelar
Žiga Jelar je na oder povabil tudi Roka Ferengjo.
Grega Valančič

žiga-jelar
Razprodal svoj prvi koncert ter z glasbenikimi gosti navdušil občinstvo.
Grega Valančič

Z Žigo so nastopili Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Grega Skočir, Bojan Cvjetićanin, Ansambel Saša Avsenika, Žan Serčič, Rok Ferengja, Fehtarji in Nejc Ušlakar. Koncert je bil razprodan.

Veliki zaključek

Po koncu uradnega dela koncerta, ki ga je Jelar sklenil z aktualno Zakaj gorijo solze, je občinstvo želelo še! Žiga se je vrnil na oder in znova odigral skladbi Letim brez pravil in Prijatelji, ob kateri so se mu pridružili vsi glasbeni prijatelji, s katerimi si je tega večera delil oder.

žiga-jelar
Naš orel Žiga Jelar in izjemna Nina Pušlar.
Grega Valančič

jelar koncert 8
Zadnji del koncerta je bil rockersko obarvan. Sredi skladbe Big Foot Mame 'Nekaj je na njej' je na oder prišel Grega Skočir.
Grega Valančič

Žiga Jelar je svojo prvo avtorsko pesem predstavil leta 2019 in od takrat ga vse bolj spoznavamo tudi kot glasbenika. Letos, 16. februarja, je naš orel izdal glasbeni prvenec Brez pravil, svoj prvi koncert pa je pripravil 1. junija 2023 na gradu Khislstein v Kranju.

žiga-jelar
Letos, 16. februarja, je Žiga izdal svoj glasbeni prvenec, razgiban pop album Brez pravil, na katerem je deset skladb, med njimi tudi aktualna, Zakaj gorijo solze.
Grega Valančič

žiga-jelar
Jelar je svojo debitantsko avtorsko pesem Prijatelji predstavil pred tremi leti in od takrat Žigo vse bolj spoznavamo tudi kot glasbenika.
Grega Valančič

žiga-jelar
Z evrovizijcem Bojanom Cvjetićaninom (Joker Out) je naš orel odpel Golo.
Grega Valančič

Čeprav je Žiga bistveno več časa na skakalnici, mu glasbeni odri niso tuji - v lanskem letu je kot gost presenečenja nastopil na koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah, na svetovnem prvenstvu Planica 2023 je na odru stal z Rokom Ferengjo in Rok'n'bandom, nekajkrat pa je nenačrtovano muziciral še s kom (Big Foot Mama, Gadi, Fehtarji, Ansambel Saša Avsenika idr.).