stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Ni manjkala niti češnja na torti - Mama ŠČ!

A.M., 01.06.2023 13:15:39

Hrvaški evrovizijci navdušili tudi slovensko publiko!

Delite na:
Ni manjkala niti češnja na torti - Mama ŠČ!
Najbolj vroča hrvaška glasbena roba je nastopila v Kinu Šiška. Boštjan Imperl

Edinstvena frekvenca ŠČ! energije je na dan mladosti napolnila katedralo Kina Šiške - vsi obiskovalci smo imeli isti cilj – uživati v rock predstavi ene najzabavnejših skupin v regiji.

Zbrani obiskovalci so tako imeli kaj slišati in tudi videti – vrhunsko predstavo uigranega benda ter tudi odlično razpoloženo občinstvo, ki je v polni dvorani več kot dve uri dihalo z Letovci ter sodelovalo pri petju melodij, skandiranju, plesanju in odlični energiji, ki je vladala v dvorani. Poleg tega pa smo slišali različne navdušene odzive obiskovalcev, kot so na primer: »Toliko pozitivne energije že dolgo nisem dobil v svoje srce. In to je zdravilno.«

let-3
Ne, to niso 'štikle' od Severine. Vse to in še mnogo več so Let 3!
Boštjan Imperl

Dolga zgodovina

Reška skupina Let 3 na naših tleh že več kot 35 let spretno provocira in preizkuša naše meje. Na nekdanji dan mladosti pa so oboževalci, ki skupino na koncertih spremljajo že več desetletij, zagotavljali, da smo bili priča vrhunskemu in edinstvenemu šovu odlično uigranih glasbenikov ter seveda vrhunskim zabavljačem občinstva. Tokrat se jim je na odru pridružila še štiričlanska brass sekcija, ki je z izvirnimi aranžmaji še dodatno vabila k plesu.

let-3
Letovci so si za prvo skladbo izbrali udarno Dramo, oblečeni so bili v smokinge.
Boštjan Imperl

Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji Rijeka-Pariz-Texas, leto pozneje pa so izdali debitantski album Two dogs Fucking. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov. Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo med drugim slišali sodelovanja s Terezo Kesovijo (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.

Od 'drame' do Mame ŠČ!

Letovci so si za prvo skladbo izbrali udarno Dramo, oblečeni so bili v smokinge. Občinstvo jih je pozdravilo z bučnim aplavzom in glasnim odobravanjem. Sledila je himna še iz obdobja skupine Termiti, Vjeran pas, kmalu nato še zabavna 999. Let 3 so leta 2000 na albumu Jedina izdali skladbo v slovenskem jeziku - Tazi Tazi – sicer priredbo ponarodele slovenske skladbe v originalni izvedbi Belih vran, Maček v žaklju – in tudi tokrat jo je občinstvo zelo lepo sprejelo. Po pesmih Dijete u vremenu, Pokvarena žena, Sokol in Omađijaj me so sledili Izgubljeni ter še ena odlična odrska predstava, ki se je zlila s predstavo občinstva pod odrom.

Teren je bil pripravljen za prepoznavna hita Riječke pičke in Kurcem u čelo, občinstvo je ves čas glasno prepevalo in plesalo, ob nagovoru Prlje pa je stekla obojestranska energija – Letovci so zapustili oder ter se spustili v zaodrje – občinstvo pa je nadaljevalo z energično predstavo, na enem koncu dvorane smo slišali bučno skandiranje Kurcem u čelo, na drugem pa Riječke pičke, vse skupaj pa je bilo podloženo z glasnim topotanjem nog.

let-3
V Šiški so nanizali prepoznavne skladbe iz njihove dolgoletne zgodovine.
Boštjan Imperl

Odmevna evrovizijska zgodba

Na odru so se kmalu pojavili Letovci v opravah Mama ŠČ! ter zbranim predstavili najbolj priljubljeno skladbo v regiji. Nastop so nadaljevali v uniformah, sledilo je še več prepoznavnih pesmi – Ero s onog svijeta in Profesor Jakov. Svojih 15 minut je nato dobil basist Mrle s solo skladbami Srničica in Ciklama. Po zabavnih vložkih se mu je na odru pridružil celoten band ter zaigral še Nafto, ponovitev Drame ter za zaključek še odlično izvedbo pesmi Sam u vodi, ki je z lučjo in zvokom navdušila vse prisotne.

Let 3 so ljubljanskemu občinstvu znova dokazali, da obstaja tista neka Let 3 magija, ki med ljudi seje prvinsko ljubezen in dobro energijo, tudi na nekdanji dan mladosti, ki je tako postal dan skupine Let 3 v ŠČiški.

let-3
Publika je uživala kot že dolgo ne.
Boštjan Imperl

let-3
Ob bendovski postavi se jim je na odru pridružila še štiričlanska brass sekcija – žur je bil zagotovljen!
Boštjan Imperl

let-3
Frontman skupine Let 3 je med drugim tudi baskitarist in pevec Damir Martinović - Mrle, ki se kar noče in noče posloviti od evrovizijskih 'štikl'.
Boštjan Imperl

Še pred prihodom v Kino Šiška jih je na Reki, ob vrnitvi z Evrovizije, pričakala nepregledna množica ljudi.